Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει το θέμα με την θέση του αντιπροέδρου της Βουλής που σήμερα έχει ο Δημήτρης Καμμένος, πρόσφατα διαγεγραμμένος από τους ΑΝΕΛ. 

Στη σημερινή διάσκεψη των προέδρων ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ζήτησε από τον κ. Δημήτρη Καμμένο μέχρι αύριο, Τρίτη, να έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του σχετικά με το αν πρόκειται να παραιτηθεί. 

Όπως όλα δείχνουν, σε περίπτωση που δεν παραιτηθεί, οι κυβερνητικοί βουλευτές έχουν ήδη έτοιμη πρόταση μομφής εναντίον του, με το αιτιολογικό ότι ο κανονισμός της Βουλής ορίζει ότι η θέση των αντιπροέδρων καταμένονται στις κοινβολυετυικές ομάδες με βάση τη δύναμή τους. 

Ας σημειωθεί ότι ο Βούτσης μίλησε με θερμά λόγια για τη συνεργασία με τον Δ.Καμμένο, αλλά του ζήτησε να «διευκολύνει την κατάσταση» ώστε να αποφευχθεί η «επίπονη για όλους διαδικασία», όπως αναφέρθηκε, της πρότασης μομφής. 

Σε κάθε περίπτωση οι εξειλίξεις θα τρέξουν μέσα στην εβδομάδα, χωρί να αποκλείταει συζήτηση προτασης μομφής ακόμη και την Παρασκευή.