«Η πρώτη εικόνα που έχουμε αποκομίσει από τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Eurogroup είναι ότι δεν επιβεβαιώθηκαν οι μεγάλες προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει η κυβέρνηση για την ελάφρυνση του χρέους» εκτιμά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας.

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορεία σημειώνει  ότι «μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup το επιχείρημα-'πυροτέχνημα' περί δήθεν 'καθαρής εξόδου' βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με την πραγματικότητα». Προσθέτει ότι:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει δεσμεύσει τη χώρα ήδη σε ένα τέταρτο μνημόνιο και έχει υποθηκεύσει το σύνολο της κρατικής περιουσίας για 99 χρόνια, με υπέρογκες ρήτρες διασφάλισης των δανειστών μάλιστα, που περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο που ψηφίστηκε πρόσφατα.

Ας μην ξεχνούμε επίσης τη συμφωνία ασφυκτικής επιτήρησης από τους δανειστές, για την περίοδο που θα ακολουθήσει την έξοδο στις αγορές, η οποία καθιστά προπαγανδιστικό και μόνο ορόσημο, αλλά χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα, την 20η Αυγούστου.

Για τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ τονίζει ότι «η ίδια η συμφωνία, εκ των πραγμάτων, τελεί υπό το καθεστώς της αίρεσης για σημαντικό χρονικό διάστημα, ενώ η εφαρμογή της στην πράξη εξαρτάται, ουσιαστικά, από τη γειτονική χώρα και τις εκεί πολιτικές εξελίξεις», ενώ αναφερόμενος στα εσωτερικά της Ελλάδας εκτιμά ότι «εκλογές μπορούν να γίνουν ανά πάσα στιγμή και με οποιοδήποτε πρόσχημα λόγω των αδιεξόδων που η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει σε όλους τους τομείς».