Πανηγυρίζει η κυβέρνηση για την συμφωνία του Eurogroup για το χρέος και την 10ετή παράταση που επιτεύχθηκε, παρ’ ότι ο Αλέξης Τσίπρας δήλωνε μέχρι πριν από λίγο καιρό ότι μόνο το κούρεμα θα μπορούσε να κάνει το χρέος βιώσιμο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος θα εμφανιστούν απόψε στις 19.00 στο Ζάππειο σε ένα πανηγυρικό σόου για την συμφωνία, επιχειρώντας  να κεφαλαιοποιήσουν οφέλη από την συμφωνία.

Σε μια κοινή συνεδρίαση οι δύο Κοινοβουλευτικές Ομάδες, θα ανταμώσουν στο αίθριο του Ζαππείου, όπου θα επιχειρηθεί να στηθεί ένα σκηνικό, αμιγώς κομματικό, για ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, προκειμένου επικοινωνιακά να αποκομίσουν οφέλη προβάλλοντας την συμφωνία της επιμήκυνσης του χρέους ως μια επιτυχία που θα απαλλάξει την χώρα από δεσμεύσεις.  

Παρ’ ότι τόσο ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, όσο και ο Νίκος Φίλης, κρατάνε χαμηλούς τόνους για την συμφωνία, η οποία περιέχει πολλά μελανά σημεία για τους Έλληνες πολίτες, όπως η μείωση των συντάξεων και η αύξηση του αφορολόγητου, αλλά και η αυστηρή εποπτεία της χώρας για τα επόμενα χρόνια, Τσίπρας και Καμμένος επιλέγουν το πανηγύρι, σε μια προσπάθεια να αλλάξουν την ατζέντα της επικαιρότητας, αλλά έχοντας έτσι και την ευκαιρία να «εμφανιστούν» έστω και φαινομενικά, καθώς η ρήξη μεταξύ τους για το Σκοπιανό εξακολουθεί να υπάρχει, ενωμένοι και συντονισμένοι σε μια κοινή γραμμή πολιτικής.     

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν τόσο μεγάλη η διάθεση για την πανηγυρική ανακοίνωση της συμφωνίας, που από το πρωί στο Μαξίμου αναζητούσαν απεγνωσμένα αίθουσα που θα μπορούσε να φιλοξενήσει την φιέστα τους. Κατέληξαν στο αίθριο του Ζαππείου καθώς οι δύο κυβερνητικοί εταίροι θέλουν να στήσουν και σχετικό σκηνικό με τα κομματικά τους σήματα να εμφανίζονται στο φόντο των πλάνων τους, κάτι που δεν μπορούσαν να κάνουν στη Βουλή.

Να σημειωθεί ότι ήδη έχουν ενημερωθεί και οι βουλευτές ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να παραβρεθούν στην πανηγυρική κοινή συνεδρίαση των ΚΟ και πολλοί μάλιστα αν και είχαν ξεκινήσει το ταξίδι τους για τις περιοχές που κατάγονται επέστρεψαν πίσω  άρον-άρον.