Έχοντας στις αποσκευές του τη συμφωνία για το χρέος, ο Πρωθυπουργός ετοιμάζεται να μεταβεί στο Λονδίνο για επαφές με οικονομικούς και χρηματοπιστωτικούς παράγοντες αλλά και συναντήσεις με στελέχη της Βρετανικής κυβέρνησης.  

Το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στο Λονδίνο (25-27 Ιουνίου) μερικά εικοσιτετράωρα μετά το καθοριστικό Eurogroup έχει έντονα συμβολικό χαρακτήρα. Βασική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα εξόδου της χώρας από την κρίση και με το βλέμμα στραμμένο στην 20η Αυγούστου, να απευθύνει προσκλητήριο για επενδύσεις.

Μέσα από τις έδρες των funds η κυβέρνηση θέλει να προσελκύσει θεσμικούς επενδυτές, ώστε να τοποθετηθούν μακροπρόθεσμά στους ελληνικούς τίτλους. Ενώ τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, σηματοδοτούν τη μείωση των κινδύνων της ελληνικής οικονομίας, λίγο πριν τη λήξη του Προγράμματος.  

Συναντήσεις  

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού θα είναι πυκνό και τελεί ακόμα υπό διαμόρφωση. Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα περιλαμβάνει συναντήσεις με δύο επενδυτικούς οίκους. Καθόλου τυχαία, τον κ. Τσίπρα θα συνοδεύουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος.  

Την Τρίτη, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να συναντηθεί με την Πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας Τερέζα Μέι στη DowningStreet ενώ αργότερα θα έχει συνάντηση και με τον  αρχηγό του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν.