«Σε κάθε άλλη περίπτωση το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Δημοκρατίας» θα διδασκόταν ως το απόλυτο παράδειγμα fake news αφού αποδίδει σε εισαγωγικά πράγματα που δεν ελέχθησαν ποτε!» Σημειώνουν με νόημα πηγές απο τη Νέα Δημοκρατία. Ο λόγος για το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Μαρία Σπυράκη είπε οτι «Αν η συμφωνία (με τα Σκόπια) δεν έχει ψηφιστεί όταν γίνουμε κυβέρνηση, αναγκαστικά θα τη φέρουμε προς κύρωση». Οι ίδιες πηγές συνεχίζουν λέγοντας

«Όμως, πρόκειται για τη «Δημοκρατία» και οι πολίτες ξέρουν ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα απλώς εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία κατά της Νέας Δημοκρατίας. Ειδικά τώρα που ο κυβερνητικός συνεταιρισμός, που με τόση ζέση στηρίζουν κλονίζεται. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η Αυγή αναπαράγει τα ψέματα τους. Ευχόμαστε στη «Δημοκρατία» να συνεχίσει σε αυτόν το δρόμο. Καμία δουλεια δεν είναι ντροπή.

Στο σημείο αυτό τονίζεται πως η Πειραιώς έχει προτρέψει τους ψηφοφόρους του κόμματος να μην αγοράζουν τη συγκεκριμένη εφημερίδα.