Την εκτίμησή του  ότι η κυβέρνηση θα πέσει εάν δεν πάρει η συμφωνία για τα Σκόπια 180 ψήφους, εξέφρασε ο υφυπουργός υποδομών κ. Μαυραγάνης, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο οποίος σχολίασε τις πολιτικές εξελίξεις.

Ο κ. Μαυραγάνης αφού εξέφρασε την διαφωνία του με τη συμφωνία στο Σκοπιανό, αν και έδωσε κι αυτός την άδειά του να την υπογράψει ο κ. Κοτζιάς, προέβλεψε στη συνέχεια και την πτώση της κυβέρνησης, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο θα γίνει «εάν η συμφωνία δεν πάρει 180 ψήφους όταν έρθει στη Βουλή».

Σχετικά με τα ανταλλάγματα που τέθηκαν στη συζήτηση της ΚΟ των ΑΝΕΛ, ο κ. Μαυραγάνης παραδέχτηκε ότι έγινε η συζήτηση για την διευθέτηση του χρέους, ωστόσο σημείωσε ότι «δεν έχει καμία σχέση με την συμφωνία».

Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Συζήτηση για ανταλλάγματα δεν υπήρξε. Δεν συνδέεται το ένα με το άλλο. Συζητήσαμε απλά και την πολιτική επικαιρότητα. Έγινε η κουβέντα για φοροελαφρύνσεις, αλλά δεν συνδέεται με τις Πρέσπες».  

Ο κ. Μαυραγάνης άφησε παράλληλα και σοβαρές αιχμές κατά της Νέας Δημοκρατίας, την οποία κατήγγειλε ότι «συμπορεύεται με την Χρυσή Αυγή.

«Υπάρχει μια συμπόρευση με τη Χρυσή Αυγη και τη ΝΔ. Υπάρχουν κοινά στοιχεία στο λόγο τους.   Όσο για το γεγονός ότι το κόμμα του βρίσκεται υπό διάλυση, ο κ. Μαυραγάνης δεν φάνηκε να αντιλαμβάνεται έτσι την αιμορραγία στελεχών, σημειώνοντας ότι «Υπάρχει μια ομάδα πατριωτών που ακόμη δεν είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τις θέσεις μας.

Δεν προφτάσαμε να εξηγήσουμε τις θέσεις μας για το Σκοπιανό σε όλα τα στελέχη μας».

Ενώ έστειλε και το δικό του μήνυμα με πολλούς αποδέκτες σημειώνοντας με ιδιαίτερη αισιοδοξία και παρά τα δείγματα περί αντιθέτου από τις δημοσκοπήσεις, ότι: « Πολλοί θα ήθελαν να μην υπάρχουμε. Θα είμαστε και στην επόμενη Βουλή και μάλιστα πολύ πιο ισχυροί».