«Διαβάζω ότι η κυβέρνηση ενοχλείται από τους προπηλακισμούς κατά βουλευτών. Καλώς τα παιδιά». Με αυτό τον δηκτικό τρόπο σχολίασε ο τομεάρχης Δημόσιας Τάξης της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος τα δημοσιεύματα για την ενόχληση του Μαξίμου σε σχέση με τις επιθέσεις κατά κυβερνητικών βουλευτών εξ αιτίας της συμφωνίας με τα Σκόπια, υπενθυμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που συνέπτυξε μέτωπο με τη Χρυσή Αυγή.

Η σημερινή συζήτηση επίκαιρων έφερε σε δεινή θέση τον αναπληρωτή Υπουργό Δημοσίας Τάξεως Νίκο Τόσκα, ο οποίος στριμώχτηκε στη γωνία όταν ο Μάξιμος Χαρακόπουλος και η Έφη Χριστοφιλοπούλου του υπενθύμισαν την συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ- Χρυσής Αυγής στις πλατείες των Αγανακτισμένων.

Διαβάζω ότι η κυβέρνηση ενοχλείται από προπηλακισμούς σε βάρος βουλευτών. Καλώς τα παιδιά. Όταν συμπτύξατε μέτωπο με τη Χρυσή Αυγή στην πλατεία των Αγανακτισμένων δεν είχατε τέτοιες ευαισθησίες. Όταν στελέχη σας μιλούσαν για κρεμάλες, όταν ο κυβερνητικός σας εταίρος προέτρεπε σε λιντσαρίσματα δεν είχατε τέτοιες ευαισθησίες. Εκθρέψατε το τέρας του λαϊκισμού και τώρα σας δαγκώνει.


Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει κάθε μορφής βία. Δεν βάζουμε κανένα ιδεολογικό πρόσημο. Η βία θα πρέπει να καταδικάζεται απόλυτα χωρίς αστερίσκους” είπε ο κ. Χαρακόπουλος.

Σε εμφανώς δύσκολη θέση ο αναπληρωτής Υπουργός Δημοσίας Τάξεως προσπάθησε να επιρρίψει και στην αξιωματική αντιπολίτευση ευθύνες για τα επεισόδια λέγοντας ότι έχει δει και στελέχη της Ν.Δ στα επεισόδια.

Δεδομένου ότι ο κ. Χαρακόπουλος είχε εξαντλήσει και τη δευτερολογία του η απάντηση στον κ. Τόσκα ήρθε απότην Έφη Χριστοφιλοπούλου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. “Στις πλατείες των αγανακτισμένων δεν ήταν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή; Εκεί δεν υπήρξε ενόχληση.

Η κυβέρνηση να επισπεύσει τη δίκη της Χρυσής Αυγής και να αφήσει τα υπόλοιπα»