Την κυβερνητική κρίση, έτσι ακριβώς όπως την περιέγραψε και χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος απευθύνοντας προειδοποιήσεις προς τους ΑΝΕΛ, πως σε περίπτωση που καταψηφίσουν την συμφωνία θα θέσουν θέμα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, επιβεβαίωσε και σήμερα ο γενικός γραμματέας των ΑΝΕΛ Ευθύμης Δρόσος.

Ο κ. Δρόσος επανέλαβε στο ΣΚΑΙ, ό,τι και ο κ. Σγουρίδης, δηλαδή ότι «διαφωνούμε με τη συμφωνία . Αν φτάσει στη Βουλή θα την καταψηφίσουμε». Παράλληλα ο κ. Δρόσος εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν φυλλορροούν αλλά αντίθετα «προχωρούν δυνατά». Όσο για τα δεκάδες στελέχη που αποχωρούν καθημερινά από το κόμμα των ΑΝΕΛ και μάλιστα με σοβαρές αιχμές κατά του Προέδρου, Πάνου Καμμένου ο κ. Δρόσος και πάλι δεν διαπίστωσε καμία… αιμορραγία.

«Δεν φυλλορροούν οι ΑΝΕΛ, σε καμία περίπτωση. Υπάρχει ένας διαγραφής βουλευτής και ορισμένα στελέχη που αποχώρησαν για διαφόρους λόγους, κάποιοι και για το Σκοπιανό».

Επίσης ο κ. Δρόσος δεν είδε, όσα κατέγραψαν τα βίντεο για ξέσπασμα οργής της κοινωνίας απέναντι σε κυβερνητικούς βουλευτές. Ανέφερε για το θέμα πως «ορισμένα γεγονότα παρουσιάζονται υπερβολικά. Όπως με το επεισόδιο με την κ. Κουντουρά, η οποία συνέχισε ωστόσο το πρόγραμμά της κανονικά. Δεν υπάρχει καμία αναταραχή».