Στη συνάντηση των μελών του Ποταμιού την 1η Ιουλίου παρέπεμψε ο Σταύρος Θεοδωράκης για τις αποφάσεις για παραμονή ή αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής. «Το Κίνημα Αλλαγής είναι πιο συντηρητικό κίνημα από αυτό που θέλαμε» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε: «Δεν μπήκαμε για να σιγουρέψουμε κάποια θέση, μπήκαμε μήπως σπρώξουμε τις παλαιότερες δυνάμεις στον νεωτερισμό».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αρνήθηκε ότι θα προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ ή στη ΝΔ εάν αποχωρήσει από το Κίνημα Αλλαγής. «Ένας αρχηγός που τόλμησε να βγει μόνος του και να ιδρύσει άλλο κόμμα, πεθαίνει μαζί με το κόμμα του. Αν το κόμμα του πεθάνει. Όμως η περίπτωσή μου δεν είναι αυτή. Πιστεύω ότι το Ποτάμι δε θα πεθάνει», δήλωσε. Διέψευσε δε και το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας: «Δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω τα ρεπό του Καμμένου στην κυβέρνηση. Μετά τις εκλογές, αν υπάρχει κάτι ωφέλιμο για την κοινωνία θα το στηρίζουμε. Όμως δε θα αντικαταστήσουμε τον Πάνο Καμμένο» επεσήμανε.

Για το Σκοπιανό είπε ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι μια καλή συμφωνία, «γιατί υπερασπίζεται τα βασικά πράγματα που λέγαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια».