Συντριπτικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, με διαφορά η οποία φαίνεται να διαγράφει ανοδική πορεία, δίνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Marc.

Βάση της αναγωγής ποσοστών και εδρών στη νέα βουλή, η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο εμφανίζεται αυτοδύναμη αλλά τα ευρήματα δείχνουν πως θα έχει 158 βουλευτές, ενώ ο αριθμός των αντιπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ είναι πραγματικό-σοκ για την Κουμουνδούρου καθώς θα είναι μόλις 57. Μάλιστα, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης που έγινε για λογαριασμό του «Πρώτου Θέματος», οι ΑΝΕΛ θα μείνουν εκτός κοινοβουλίου, το Κίνημα Αλλαγής θα διαθέτει 27 βουλευτές, η Χρυσή Αυγή 26, το ΚΚΕ 22 και η Ένωση Κεντρώων 10 αντιπροσώπους.

Δείτε τη σχετική κάρτα:

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα ευρύματα της δημοσκόπησης, η ΝΔ είναι μπροστά με 14,4% του ΣΥΡΙΖΑ ενώ συντριπτικό είναι το ποσοστό όσων λένε «όχι» στη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ για το Σκοπιανό.

Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 30,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16,2%, το Κίνημα Αλλαγής 7,5%, η Χρυσή Αυγή 7,3% και το ΚΚΕ 6,3%.

Εξάλλου, εκτός Βουλής φαίνεται να μένουν η Ένωση Κεντρώων (2,8%) και ανεξάρτητοι Έλληνες (1,7%)

Η προτίμηση των ερωτηθέντων καταγράφεται και στην ερώτηση για καταλληλότερο πρωθυπουργό, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 38,6% ενώ ο Αλέξης Τσίπρας το 20,5 %. Πάντως το 40,9% δεν προτιμά κανέναν από τους 2.

Για την συμφωνία με την πΓΔΜ η δημοσκόπηση δείχνει ότι 7 στους 10 λένε «όχι». Το 73,2% των ερωτηθέντων λέει «όχι» στη χρήση του ονόματος της Μακεδονίας, ενώ ένα ποσοστό 68,3% λέει «όχι» στη συμφωνία που παρουσίασε η ελληνική κυβέρνηση. Εντυπωσιακό είναι το στοιχείο ότι το 49% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ τίθεται κατά της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ.