Για να πρωτοπορήσουν χώρες όπως η Κύπρος στο νέο πεδίο των ραγδαίων τεχνολογικών εξελίξεων, που φέρνει μαζί της η «Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση», χρειάζεται ένας εθνικός στόχος, ο οποίος θα πάρει τα χαρακτηριστικά μιας «Μεγάλης Ιδέας», δήλωσε η 'Αννα Διαμαντοπούλου, πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Η κυρία Διαμαντοπούλου, η οποία μίλησε στο συνέδριο της κυπριακής Βουλής «Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση: Επιβαλλόμενες Δράσεις», σε συνέντευξη στο ΚΥΠΕ σημείωσε ότι χρειάζεται πολιτική βούληση και σύγκρουση με τις δυνάμεις του παρελθόντος, ώστε να καταφέρει μια χώρα να κάνει κτήμα της τις επερχόμενες αλλαγές. «Ο ηγέτης που θα βάλει μπροστά αυτή τη "Μεγάλη Ιδέα", θα πρέπει να εμπνεύσει τις κοινωνικές δυνάμεις να συστρατευτούν προς τον στόχο αυτό», ανέφερε και έφερε ως παράδειγμα την Εσθονία.

Σύμφωνα με την κ. Διαμαντοπούλου οι χώρες, οι οποίες δεν θα εκσυγχρονίσουν με ψηφιακό τρόπο τη δημόσια διοίκηση τους, είναι οι χώρες οι οποίες δεν θα μπορέσουν να ακολουθήσουν τις εξελίξεις. «Οι επιχειρήσεις θα πηγαίνουν εκεί που μπορούν να κάνουν εύκολες συναλλαγές, που δεν υπάρχει γραφειοκρατία, που υπάρχει διαφάνεια», αυτές τις χώρες θα επιλέγουν οι παγκόσμιοι επενδυτές, πρόσθεσε η κ. Διαμαντοπούλου.