Ο Δημήτρης Καμμένος πυροδοτεί εκ νέου την ενδοκυβερνητική κόντρα αφού ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, χαρακτήρισε «κατάπτυστο» και «ελεεινό»  το κείμενο της συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό.

Ο κ. Καμμένος, είπε σήμερα μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς δεν έχει την εξουσιοδότηση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων να μεταβεί στις Πρέσπες και να υπογράψει τη συμφωνία με τα Σκόπια.

«Η συμφωνία δίνει γλώσσα, ταυτότητα και όνομα, πρόσβαση στην ΑΟΖ του Αιγαίου και απαγορεύει ως και να κάνει μια χώρα συλλαλητήρια κατά του άλλου Κράτους και τέλος δεν σου επιτρέπει να υπαναχωρήσεις», τόνισε ο κ. Καμμένος.

«Αν ψηφιστεί από την Βουλή των Σκοπίων, που δεν έχουν λόγο να μην το κάνουν διότι θα πάρουν πάνω από 30 δις από την είσοδο τους στην ΕΕ και άλλους οργανισμούς, θα πρέπει σε έξι μήνες να περάσει από την ελληνική Βουλή, αλλά αν δεν περάσει θα πρέπει να πέσει η Κυβέρνηση», είπε στη συνέχεια.

Αναφερόμενος στη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος υπογράμμισε ότι έχουν ειπωθεί πολλά και τόνισε πως όποιος δώσει συγχωροχάρτι στο 20σέλιδο θα διαγραφεί.

Τέλος, γνωστοποίησε ότι θα δώσει το «παρών» στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 στην πλατεία Συντάγματος.