Όλο περισσότερο απομακρύνονται  πλέον Γεννηματά και Θεοδωράκης. Αίσθηση προκάλεσε στην αίθουσα του Κοινοβουλίου το γεγονός ότι μόλις ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέβηκε στο βήμα της Βουλής, εμφανίστηκε και ο Αλέξης Τσίπρας, για να ακούσει την ομιλία του.

Την ίδια ώρα όμως, η Φώφη Γεννηματά αποχώρησε από την αίθουσα, ένδειξη ίσως και του ρήγματος που έχει δημιουργηθεί στις σχέσεις με το Ποτάμι, λόγω του Σκοπιανού.

Η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης επισημοποίησαν αυτό που είναι κοινό μυστικό, ότι η συμβίωσή τους στο εξής θα είναι αδύνατη.

Από το βήμα της Βουλής η Φώφη Γεννηματά εξέφρασε τις αντιρρήσεις της για τη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ σχετικά με το όνομα της ΠΓΔΜ, λέγοντας ότι μπορεί να έχουν γίνει θετικά βήματα, όμως τα αρνητικά σημεία είναι σημαντικά.

Σε εντελώς αντίθετο κλίμα όμως, ο Σταύρος Θεοδωράκης, που τη διαδέχτηκε στο βήμα, είπε πως θα ψηφίσει τη συμφωνία όταν έρθει στη Βουλή και επανέλαβε τη γνωστή του θέση ότι η Μακεδονία είναι μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή που δεν ανήκει όλη στην Ελλάδα.

Πρεπει να αναφέρουμε οτι θυελλώδης ήταν και η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής το μεσημέρι στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση της συμφωνίας για την ονομασία της ΠΓΔΜ προκάλεσε σύγκρουση εντός του κόμματος. 

Η ταραχώδης συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ολοκληρώθηκε στις 2 το πρωί, σε κακό κλίμα.

«Φοβάμαι ότι είναι η τελευταία μας συνάντηση. Δεν έχω σκοπό να ακολουθήσω προτάσεις που θα διαλύσουν την παράταξη. Ο καθένας ας πάρει τον δρόμο του», ήταν τα τελευταία λόγια της κυρίας Γεννηματά.

Η προσπάθεια δεν απέδωσε και τελικά γύρω στις 10 το πρωί της Πέμπτης δημοσιοποιήθηκε η πρoσωπική δήλωση της Φώφης Γεννηματά ως επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

«Η συμφωνία που παρουσίασε η κυβέρνηση αποτελεί ένα βήμα, αλλά δεν αποτελεί ολοκληρωμένη λύση», αναφέρει σε δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά, η οποία θα ψηφίσει υπέρ της πρότασης μομφής εναντίον της κυβέρνησης.