Επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας σε απάντηση της πρότασης μομφής που αναμένεται να καταθέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το Σκοπιανό. Ο κ. Τσίπρας αφού κατήγγειλε τον κ. Μητσοτάκη για μια «θεατρική» ομιλία που έκανε καταθέτοντας την πρόταση δυσπιστίας, για την οποία μάλιστα τόνισε ότι είναι «καλοδεχούμενη και μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία, ώστε αυτές τις ημέρες να μιλήσουμε για το ποιος έδωσε τι και πότε».

Ωστόσο τα βέλη του κ. Τσίπρα, στράφηκαν ειδικά προς τον κ. Σαμαρά, τον οποίο έδειξε ως τον πολιτικό που επέτρεψε το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Επέλεξε να μετατραπεί σε ένα θλιβερό φερέφωνο, του κ. Σαμαρά του πρώην πρωθυπουργού που έχτισε όλη την πολιτική του καριέρα πουλώντας ψεύτικο πατριωτισμό. Αν και ήταν ο πρώτος ο οποίος στις 2 Δεκεμβρίου του 1991 σε επίσημο κείμενο της ΕΟΚ τότε επέτρεψε να καταγραφεί η γείτονα χώρα ως Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Αυτός, ο άνθρωπος είχε το θράσος να σηκώσει την σημαία του υπερπατριωτισμού και έριξε τον Μητσοτάκη. Αυτός τώρα έρχεται να παραστήσει τον υπερασπιστεί.  

Θα αναμετρηθούμε είπε ο κ. Μητσοτάκης. Θα αναμετρηθούμε πράγματι και με την ιστορία και με τις ευθύνες μας. Μόνο που εσείς αυτό το τριήμερο θα αναμετρηθείτε και με  την οικογενειακή σας πολιτική ιστορία, και κινδυνεύετε να βρεθείτε εντυπωσιακά ελλειποβαρής».