Κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα πως προσπαθεί να «κοροϊδέψει τους Έλληνες πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες» στη συμφωνία με τα Σκόπια, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε το βράδυ της Τρίτης πως η κυβέρνηση θα έπρεπε να ζητήσει από τη Βουλή την άδεια για να «βάλει την υπογραφή του». 

«Είναι μια μέρα πολύ μεγάλης λύπης για την Ελλάδα» είπε ο βουλευτής, λέγοντας πως «ο κ. Τσίπρας προσπάθησε με ρητορικά τεχνάσματα να κοροϊδέψει τους Έλληνες πουλώντας τους φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Και κάπως θα πρέπει να εξηγήσει γιατί προχώρησε σε αυτή την κίνηση. Και μάλιστα χωρίς να έχει καμία πολιτική νομιμοποίηση».

«Θα έπρεπε να έρθει στη Βουλή και να ζητήσει την άδεια για να βάλει την υπογραφή του κάτω από αυτό το κείμενο. Χαίρομαι που η ΝΔ δια του Κυριάκου Μητσοτάκη έλαβε αμέσως τόσο ξεκάθαρα αρνητική θέση» υπογράμμισε.

Λίγο αργότερα, επισήμανε σε εκτενέστερο σχόλιό του στο Facebook ότι «όχι μόνο συμβιβαζόμαστε στο όνομα, αλλά δεχόμαστε και δίνουμε μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα», τονίζοντας πως «κανείς δεν θα τους λέει Βορειομακεδόνες αλλά Μακεδόνες». 

Σημειώνει δε ότι είναι «προσβλητικός ο πρόστυχος τρόπος της κοροϊδίας των δήθεν τηλεφωνημάτων για μία συμφωνία που είχε ήδη γίνει και την ανακοίνωσαν σήμερα με σκοπό να ξεχάσουμε το Μνημόνιο αύριο».

«Αλλά ποιος έχασε την ντροπή για να την βρει ο Τσίπρας;» καταλήγει χαρακτηριστικά.