Ξεκάθαρος ότι η στάση των ΑΝΕΛ στο θέμα του Σκοπιανού προκαλεί προβλήματα στην κυβέρνηση ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος, ο οποίος μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, ανέφερε: «Το μεγάλο εθνικό θέμα για το τι κάνουμε με την γειτονική χώρα, δεν αποτελεί ζήτημα ιδεολογικό. Κοιτάμε το συμφέρον του λαού. Είναι σεβαστή η διαφωνία των ΑΝΕΛ. Έχουμε κάνει ξεκαθάρισμα ότι συνεχίζουμε τη συνεργασία για την τελική αποχώρηση από τα μνημόνια.

Μας επηρεάζει η στάση τους ωστόσο, καθώς το κυβερνητικό σχήμα δεν εμφανίζεται αμιγές σε ένα εθνικό ζήτημα, είναι πρόβλημα. Από την άλλη έχουμε συνείδηση ότι μεγάλα προβλήματα των συμμαχιών δεν θα τα λύσουμε ποτέ. Ούτε η Ευρώπη τα έχει καταφέρει».  

Η βόμβα όμως από τον βουλευτή της κυβέρνησης ήρθε λίγο αργότερα όταν δήλωσε ότι τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση εις βάρος μισθωτών και συνταξιούχων προκειμένου να επιτευχθεί η έξοδος από το Μνημόνιο, θα αποτελέσουν… ευκαιρία για τη χώρα και τους Έλληνες. «Αναφορικά με τα μέτρα, θεωρώ ότι είναι οι τελευταίες ωδίνες μιας μακράς πορείας υπερχρέωσης της χώρας, αλλά και μια νέα ευκαιρία για την χώρα».