«Έναν χρόνο μετά τις διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης για την πάταξη της εγκληματικότητας στη Δυτική Αττική, η κατάσταση χειροτερεύει για τους κατοίκους» ανέφερε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την αυξανόμενη εγκληματικότητα που παρατηρείται στην περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Χαρακτηριστικά, ανέφερε κατά την επίσκεψή του στον Ασπρόπυργο και στις συνομιλίες του με τον δήμαρχο κ. Νίκο Μελετίου, στο αστυνομικό Τμήμα και στο τμήμα ασφαλείας: «Έναν χρόνο μετά τις διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης για την πάταξη της εγκληματικότητας και τα ωραιοποιημένα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Τόσκας, η κατάσταση στη Δυτική Αττική χειροτερεύει για τους κατοίκους. Κλοπές, ληστείες και δολοφονικές ενέργειες είναι καθημερινά φαινόμενα σε μία περιοχή που έχει παραδοθεί σχεδόν αμαχητί στην εγκληματικότητα και την παρανομία».

«Οι ελλιπείς αστυνομικές δυνάμεις υπερβάλλουν εαυτόν για να αντεπεξέλθουν στα καθήκοντά τους, αλλά η μάχη με το έγκλημα είναι άνιση, όσο η πολιτεία και το κατ’ ευφημισμόν Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους» συνέχισε, λέγοντας πως «η ανικανότητα και η απουσία πολιτικής βούλησης της Κυβέρνησης, έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία νησίδων ανομίας σε όλη την Αττική, από τα Εξάρχεια μέχρι το Μενίδι και τον Ασπρόπυργο. Η κυβέρνηση, αντί για την αποφασιστική αντιμετώπιση του εγκλήματος, έχει νομοθετήσει για την αποφυλάκιση εγκληματιών και την επαναφορά του ασύλου των παραβατικών στα πανεπιστήμια, ενώ μοιράζει συγχωροχάρτια σε ομάδες τραμπούκων που βαπτίζει συλλογικότητες».

«Τα όρια της ανοχής της ελληνικής κοινωνίας έχουν προ πολλού εξαντληθεί. Η αποκατάσταση του νόμου και της τάξης είναι καθολική απαίτηση των πολιτών» κατέληξε.