Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση με επίκεντρο το εξοντωτικά υπερπλεονάσματα και την υποθήκη εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη κατά την ομιλία της στις επιτροπές της Βουλής επί του πολυνομοσχεδίου. Η κα Μπακογιάννη χαρακτήρισε ως μύθο τη θεωρία της καθαρής εξόδου λέγοντας ότι με το πολυνομοσχέδιο η πολιτική του 4ου Μνημονίου γίνεται καθεστώς. Θέλοντας να καταδείξει την υποκρισία της κυβέρνησης η τομεάρχης Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας θύμισε στον κ. Τσακαλώτο ότι τον Μάιο του 2014 όταν η Ελλάδα έβγαινε από τα Μνημόνια , ο νυν Υπουργός Οικονομικών

θύμισε στον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο πως το μεγαλύτερο κόλπο που θα σκεφτεί η Ν.Δ είναι ότι Μνημόνιο δεν υπάρχει. “Η Νέα Δημοκρατία δεν το έκανε ποτέ. Το κάνετε όμως εσείς. Δεν σας πίστεψαν ούτε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Από τους 100 που συμμετέχουν στις επιτροπές μόλις δέκα γράφτηκαν να μιλήσουν. Οι ενενήντα μάλλον δεν σας πίστεψαν. Βρέθηκαν όμως δέκα ήρωες” είπε η κα Μπακογιάννη.

Η πρώην Υπουργός της Ν.Δ εκτίμησε το κόστος από τους στόχους για τα πλεονάσματα μέχρι το 2022 στα 8.500 ευρώ για κάθε νοικοκυριό και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πληρώσει πολιτικά το πρώτο οκτάμηνο διακυβέρνησής του όμως οι πολίτες θα το πληρώσουν από την τσέπη τους. Καταλήγοντας η κα Μπακογιάννη είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία νομιμοποίηση να υποθηκεύσει τη δημόσια περιουσία.