Την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝ.ΕΛ, για την ακρίβεια τους μόλις δύο βουλευτές (Λαζαρίδης και Παπαχριστόπουλος) οι οποίοι μπήκαν στον κόπο να τον ακούσουν ενημέρωσε οΕυκλείδης Τσακαλώτος ενόψει της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου με τον Υπουργό Οικονομικών να απαξιώνει τα δημοσιεύματα για τις ενστάσεις των κυβερνητικών βουλευτών: "Το νομοσχέδιο είναι πολύ εύκολο. Είναι συντριπτικά περισσότερα τα θετικά μέτρα.

Οι βουλευτές δεν είναι σε κατάσταση τραλαλα όπως γράφουν κάποιοι" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος μιλώντας με τους δημοσιογράφους.

Απαντώντας σε ερώτηση του parapolitika.gr για τον ΕΝΦΙΑ ο Υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι απαιτείται μια τεχνικού χαρακτήρα ρύθμιση η οποία όμως δεν προλαβαίνει να κατατεθεί σήμερα με το κυρίως σώμα του νομοσχεδίου και θα κατατεθεί με νομοτεχνική βελτίωση στη συνεδρίαση των επιτροπών Δευτέρα ή Τρίτη.

Υποβαθμίζοντας πάντως τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει επανέλαβε ότι η αύξηση θα αφορά μόνο στο 15% των φορολογουμένων -μεταξύ αυτών θα είναι και ιδιοκτήτες ακινήτων σε πλούσιες περιοχές- αλλά και ότι η ανώτατη επιβάρυνση δεν θα ξεπερνά τα 20 ευρώ ανά έτος.

Τέλος ο κ. Τσακαλώτος χαρακτήρισε ως τυπικό το πάγωμα της εκταμίευσης της δόσης του ESM εκφράζοντας την αισιοδοξία πως το θέμα θα λυθεί τις επόμενες ημέρες,