Θολό παραμένει το τοπίο σχετικά με την υπόθεση της ΠΓΔΜ, καθώς τα μηνύματα που έρχονται ακόμα και από τα λαλίστατα συνήθως Σκόπια, είναι αντιφατικά. Η Αθήνα, έτσι κι αλλιώς, στέλνει τριπλά μηνύματα: ο Κοτζιάς το έχει λύσει, το Μαξίμου συνιστά υπομονή και ο Καμμένος διαφωνεί γενικώς.

Η ΝΔ έχει καλέσει τον πρωθυπουργό να δώσει σαφείς απαντήσεις μετά τις αναφορές του Ζόραν Ζάεφ για την «κατ' αρχήν συμφωνία», καλώντας τον όχι μόνο να πει τι παραχωρήσεις έχει κάνει, αλλά και αν τα όσα ανέφερε ο Ζάεφ τα προσυπογράφει ο Πάνος Καμμένος. 

Σε ανακοίνωσή της, η Αξιωματική Αντιπολίτευση ανέφερε πως ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ δήλωσε ότι ήδη «υπάρχει κατ' αρχήν συμφωνία» με τον Αλ.Τσίπρα, αλλά και ότι «η Ελλάδα θα στείλει επιστολή στο ΝΑΤΟ, ώστε η ΠΓΔΜ να λάβει πρόσκληση ένταξης στη Συμμαχία».

«Αποκάλυψε μάλιστα ότι η 'μακεδονική' γλώσσα και η ταυτότητα των πολιτών της χώρας του 'έχουν ήδη διασφαλιστεί από τη σχεδιαζόμενη συμφωνία με την Ελλάδα' και ότι ο ίδιος 'λαχταρά μια 'Μακεδονία' στην οποία οι πολίτες θα είναι απαλλαγμένοι από προκαταλήψεις και από φόβους του παρελθόντος'» τόνισε η ΝΔ.

Περίεργα είναι όμως τα μηνύματα που έρχονται και από τα Σκόπια. Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ (προέρχεται από το VMRO) απέρριψε την Τετάρτη τη λύση «έναντι όλων» (erga omnes), ρίχνοντας έτσι λάδι στη φωτιά στο σκηνικό εσωτερικής διάστασης στη χώρα για το ονοματολογικό. Το έγραψε και στο Facebook:

Προηγουμένως, η Αντιπολίτευση είχε καλέσει σε συλλαλητήριο εναντίον του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος είχε πει ότι έχει επέλθει «κατ' αρχήν συμφωνία» με την Ελλάδα. Το απόγευμα της Τετάρτης, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ ανέφερε σε μήνυμά του πως για τον ίδιο «δεν είναι αποδεκτός ο όρος erga omnes» για το όνομα της ΠΓΔΜ. 

Τα σκοπιανά ΜΜΕ σημειώνουν ότι η αναφορά αυτή του Ιβάνοφ προέρχεται ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί επίσημα ποιο όνομα θα επιλεγεί. Η ανακοίνωση της προεδρίας της ΠΓΔΜ, σημειώνεται, ήρθε πριν τη συνάντηση του Ιβάνοφ με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ, ο οποίος θα τον ενημερώσει για την κατάσταση των διαβουλεύσεων. Ο Ιβάνοφ είχε διαμαρτυρηθεί την προηγούμενη ημέρα για ελλιπή ενημέρωσή του από την κυβέρνηση επί των διαβουλεύσεων.

Κατά τα άλλα, υποτίθεται ότι έως την Παρασκευή θα υπάρξει το περίφημο τηλεφώνημα του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζόραν Ζάεφ για τα οριστικά.