Τον ορίζοντα της 14ης Ιουνίου ως απώτατο σημείο ψήφισης των προαπαιτουμένων για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο κ. Βούτσης άφησε να εννοηθεί ότι τυχόν συμφωνία για το Σκοπιανό δεν πρόκειται να περάσει από θερινά τμήματα δείχνοντας ότι αν έρθει τέτοιο κείμενο προς έγκριση αυτό θα γίνει είτε πριν από τις 16 Ιουλίου είτε μετά από την 1η Οκτωβρίου οπότε αρχίζει η τέταρτη και τελευταία κοινοβουλευτική Σύνοδος.

Απαντώντας σε ερώτηση για εκλογές εντός του 2018 ο κ. Βούτσης υποστήριξε ότι το χρονοδιάγραμμα για τη συνταγματική αναθεώρηση η οποία αποτελεί δέσμευση του Πρωθυπουργού δείχνει ότι εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν το 2018. Κι αυτό γιατί η α' φάση της διαδικασίας συνταγματικής ανθεώρησης από αυτή τη Βουλή απαιτεί τουλάχιστον τρεις μήνες.

Κλείνοντας ο Πρόεδρος της Βουλής έδειξε ότι υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες για ψήφιση του νομοσχεδίου για την αυτοδιοίκηση αλλά και αλλαγή του εκλογικού νόμου με προμετωπίδα το σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών πριν από τη 16η Ιουλίου οπότε και θα αρχίσουν τα θερινά τμήματα.