Το σχόλιο του βουλευτή Μηλτιάδη βαρβιτσιώτη προκάλεσαν τα επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα ανάμεσα σε μετανάστες στο hot-spot στον Σκαραμαγκά. Ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ έκανε λόγο για «συστηματική αποφυγή από την πλευρά της κυβέρνησης να λάβει μέτρα για την τήρηση της τάξης στα κέντρα φιλοξενίας» ενώ προσέθεσε ότι το γεγονός αυτό έχει σαν αποτέλεσμα «να μετατρέπονται σε χώρους ανεξέλεγκτης δράσης για όποιον παραβατικό μετανάστη το επιθυμεί».

Αναλυτικά η δήλωση του Μιλτιάδη βαρβιτσιώτη έχει ως εξής:

«Τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στη δομή φιλοξενίας μεταναστών Σκαραμαγκά επιβεβαιώνουν την κατάσταση γενικευμένης ανομίας που επικρατεί στη χώρα και αναδεικνύουν την αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής στο Προσφυγικό-Μεταναστευτικό.

Η Κυβέρνηση, εγκλωβισμένη στις ιδεοληψίες της, αποφεύγει συστηματικά να λάβει μέτρα για την τήρηση του νόμου και της τάξης εντός των κέντρων φιλοξενίας, με αποτέλεσμα αυτά να μετατρέπονται σε χώρους ανεξέλεγκτης δράσης για όποιον παραβατικό μετανάστη το επιθυμεί.

Καλούμε την Κυβέρνηση να διασφαλίσει άμεσα την τάξη στα hot-spots σε ολόκληρη τη χώρα, να προχωρήσει στην αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων και να επιστρέψει τους παράνομους μετανάστες στην Τουρκία».