Μετά τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Κυρίτση που είχε χαρακτηρίσει τις μπογιές στη γαλλική πρεσβεία από τον Ρουβίκωνα ως ακτιβισμό, ήρθε ο αρμόδιος υπουργός να τοποθετηθεί. Απλώς «γραφικές» χαρακτήρισε τις πράξεις του Ρουβίκωνα με τις βαριοπούλες ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, τονίζοντας ότι είναι καταδικαστέες.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός υπογράμμισε ότι «η δράση του μάς προβληματίζει», επισημαίνοντας παράλληλα ότι «μας κάνει κακό πολιτικά».

Ο κ. Τόσκας έκανε λόγο για πρωτόγονη πολιτική σκέψη αναφερόμενος στα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «πολιτικά κινούνται με τα τέσσερα σαν τα μωρά», ενώ ανέφερε πως προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

Απέφυγε πάντως να απαντήσει εάν η κυβέρνηση υποτίμησε αρχικά το μέγεθος των προβλημάτων που θα μπορούσε να προκαλέσει ο Ρουβίκωνας, αντιτείνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την εκλογή του, προσπάθησε να αποκλιμακώσει το καθεστώς έντασης που επικρατούσε στους δρόμους της Αθήνας.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Τόσκας τόνισε ότι τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας δεν μένουν ατιμώρητα, καθιστώντας σαφές ότι περισσότερα από 100 άτομα έχουν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.