Σκληρή απάντηση δίνει η Νέα Δημοκρατία στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μετά την προκλητική του αναφορά με την οποία συνέδεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη.

Συγκεκριμένα η Πειραιώς κάνει λόγο για πολιτική και ηθική νομιμοποίηση της βίας στην Ελλάδα που φέρει την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα και θυμίζει ότι: "Αυτός και το κόμμα του πρωτοστάτησαν και υπέθαλψαν τη βία το Δεκέμβριο του 2008. Αυτός και το κόμμα του προανήγγειλαν κρεμάλες στο Σύνταγμα και μιλούσαν για γερμανοτσολιάδες. Αυτός και το κόμμα του επέχαιραν για τις βίαιες επιθέσεις σε στελέχη άλλων κομμάτων και δημοσιογράφων, μιλώντας για "δικαιολογημένη αγανάκτηση". Αυτός και το κόμμα του έχτισαν καριέρες και τελικά κατέλαβαν την εξουσία επενδύοντας στη βία, τη συκοφαντία, την πόλωση και την τοξικότητα. Αυτός και το κόμμα του προσπαθούν ακόμη και σήμερα να πείσουν τους πολίτες ότι υπάρχει καλή και κακή βία."

Επίσης από το κόμμα της αξιωματικής τονίζουν για τον Αλέξη Τσίπρα ότι: "Αν ο κ. Τσίπρας είχε ίχνος τσίπας θα έπρεπε να ντρέπεται για τη θρασύτατη αναφορά του στη Νέα Δημοκρατία. Αλλά τόσος είναι…"

Δείτε ολόκληρη τη δήλωση:

«Η πολιτική και ηθική νομιμοποίηση της βίας στην Ελλάδα φέρει την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα.

Αυτός και το κόμμα του πρωτοστάτησαν και υπέθαλψαν τη βία το Δεκέμβριο του 2008.

Αυτός και το κόμμα του προανήγγειλαν κρεμάλες στο Σύνταγμα και μιλούσαν για γερμανοτσολιάδες.

Αυτός και το κόμμα του επέχαιραν για τις βίαιες επιθέσεις σε στελέχη άλλων κομμάτων και δημοσιογράφων, μιλώντας για "δικαιολογημένη αγανάκτηση".

Αυτός και το κόμμα του έχτισαν καριέρες και τελικά κατέλαβαν την εξουσία επενδύοντας στη βία, τη συκοφαντία, την πόλωση και την τοξικότητα.

Αυτός και το κόμμα του προσπαθούν ακόμη και σήμερα να πείσουν τους πολίτες ότι υπάρχει καλή και κακή βία.

Για τη Νέα Δημοκρατία η βία είναι βία απ’ όπου κι αν προέρχεται και η αντιμετώπισή της είναι πρώτη προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης.

Αν ο κ. Τσίπρας είχε ίχνος τσίπας θα έπρεπε να ντρέπεται για τη θρασύτατη αναφορά του στη Νέα Δημοκρατία. Αλλά τόσος είναι…».

Πολέμου συνέχεια

Από την πλευρά του, ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε συνέχεια στις προκλητικές δηλώσεις περί μισαλλοδοξίας, λέγοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση «φιλοξενεί στα υπόγεια αλλά και στο ρετιρέ της την ακροδεξιά της βίας» και καταλήγοντας πως η ΝΔ και ο Κ.Μητσοτάκης «θα πρέπει να μάθει να ξεχωρίζει τις λέξεις της πολιτικής, και της πολεμικής ακόμα, από το μαρσάρισμα του τρίκυκλου».

Απαντώντας, πηγές της ΝΔ ανέφεραν πως «την ώρα που σε όλο τον κόσμο συζητούν για ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν μείνει κολλημένοι στα τρίκυκλα», καταλήγοντας: «Πιο αξιοθρήνητοι από ποτέ».