Έντονες αντιδράσεις έχουν προκληθεί από τη δήλωση του δημάρχου Άργους – Μυκηνών, Δημήτρη Καμπόσο, για τον ξυλοδαρμό του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Ο κ. Καμπόσος σημείωσε, με ανάρτησή του στο facebook, ότι «αυτή είναι η μοίρα των ΠΡΟΔΟΤΩΝ», σε άρθρο του με τίτλο «Ξύπνα Ελλάδα».

Πληροφορίες θέλουν τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη, να καλεί σε απολογία τον κ. Καμπόσο καθώς πρόκειται για μέλος του ανώτατου συλλογικού οργάνου της Νέας Δημοκρατίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχόλιο διεγράφη το βράδυ της Κυριακής ενώ ο δήμαρχος σημείωσε πως το σχόλιο γράφτηκε από έναν από τους πολλούς συνεργάτες του.

Αντιδρούν ΣΥΡΙΖΑ – Κίνημα Αλλαγής

Τη διαγραφή του κ. Καμπόσου από τη Νέα Δημοκρατία ζητά, με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ καλώντας τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να λάβει ξεκάθαρη στάση απέναντί του.

«Η φασιστική επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη καταδικάστηκε επίσημα από τη Ν.Δ. Αυτή η επίσημη καταδίκη, όμως, δεν πτόησε το μέλος της Πολιτικής της Επιτροπής και δήμαρχο Άργους – Μυκηνών, Δ. Καμπόσο, από το να αναρτήσει ένα επιεικώς άθλιο σχόλιο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Το στέλεχος της Ν.Δ. είχε το θράσος να γράψει "αυτή είναι η μοίρα των προδοτών", επιδοκιμάζοντας τον τραμπουκισμό του Γιάννη Μπουτάρη, ενώ μετά τη δημοσιοποίηση έσβησε τη σχετική ανάρτηση. Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να αποπέμψει το στέλεχος του κόμματός του, Δ. Καμπόσο, και να καταδικάσει έμπρακτα τις ακροδεξιές αντιλήψεις και πρακτικές, χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους. Κάθε άλλη στάση υπεκφυγής ή σιωπής επιβεβαιώνει την ομηρία του Κυριάκου Μητσοτάκη από τους ακροδεξιούς εντός της Ν.Δ», σημειώνει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ στη σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι ο κ. Καμπόσος είναι πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ. Ήταν επίσης ομιλητής στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για τη Μακεδονία.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το Κίνημα Αλλαγής που ζητά να αποδοκιμαστεί η συγκεκριμένη δήλωση.

«Ένας εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όχι μόνο εμφανίζεται να επιδοκιμάζει την επίθεση αλλά υπερθεματίζει κιόλας χαρακτηρίζοντας προδότη τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής και τονίζει: «Η τοποθέτηση αυτή προσβάλει τους δημοκρατικούς πολίτες του Άργους. Πρέπει να αποδοκιμαστεί από όλους και πρώτα απ' όλα από το κόμμα του τη ΝΔ της οποίας είναι στέλεχος».

Οι δηλώσεις Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε, αναφορικά με την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη, ότι: «Δεν μπορεί να καταδικάζουμε απροκάλυπτα τέτοιες επιθέσεις και να μην καταδικάζουμε τον Ρουβίκωνα» και συνέχισε στέλνοντας και εσωκομματικά μηνύματα: «Ας είμαστε προσεκτικοί οταν μιλάμε για βία. Ο ακραίος και διχαστικός λόγος έχει αντανάκλαση στους πολίτες και όσο πάμε για εκλογές παροτρύνω τον κ. Τσίπρα να αποφύγει αυτή την πολιτική. Ας φερθεί ο κ. Τσίπρας υπεύθυνα και αυτό είναι και παρότρυνση στα δικά μας στελέχη, να αποφύγουν εκφράσεις καφενείο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Η απάντηση του δημάρχου

Ο Δήμαρχος από τη Μακεδονία που βρίσκεται αυτή την ώρα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Λυπάμαι ιδιαιτέρως για το ατυχές συμβάν και δηλώνω πως καταδικάζω απερίφραστα τέτοιου είδους πράξεις οι οποίες πλήττουν την δημοκρατία και εντείνουν τον τραμπουκισμό και τη βία. Καταδικάζω ρητά και κατηγορηματικά την επίθεση προς το πρόσωπο του κ. Μπουτάρη και τονίζω πως δεν έχει κανένας το δικαίωμα να επιβάλλει την άποψή του με τη βία. H κυβέρνηση θα πρέπει να πάψει να βαφτίζει ως ακτιβιστές όλους εκείνους που λειτουργούν με τέτοιους απαράδεκτους τρόπους και οι οποίοι αποτελούν κάκιστο παράδειγμα για την κοινωνία.