Η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου πως όταν χαρακτηρίζει την υπόθεση της Novartis ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο δεν αναφέρεται στα πολιτικά πρόσωπα κυριαρχεί στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε με δηκτικό τρόπο τη δήλωση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αφού μας είπε ότι δεν αναφέρεται σε πολιτικά πρόσωπα, γιατί μαζευτήκαμε σήμερα ρε παιδιά εδώ;».

Ο κ. Γεωργιάδης εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση στον πρόεδρο της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης Θεόδωρο Δρίτσα κάνοντας λόγο για την τυραννία της πλειοψηφίας ενώ τον κατηγόρησε για μέγιστη απρέπεια λόγω της αναφοράς πως θα έπρεπε να του χρωστά χάρη που δεν τον παρέπεμψε στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Αίσθηση προκάλεσε η πρόβλεψη του κ. Γεωργιάδη πως Ξανθός και Πολάκης θα περάσουν σύντομα το κατώφλι της Δικαιοσύνης και μάλιστα πολύ εύκολα λόγω της σημερινής τους ψήφου: «Ξανθός και Πολάκης όχι μόνο δεν έκοψαν αλλά αύξησαν τη φαρμακευτική δαπάνη. Με αυτό που γίνεται σήμερα θα πηγαίνετε ευκολότερα στη Δικαιοσύνη. Δεν θα χρειάζονται προκαταρκτικές. Θα πηγαίνετε στη Δικαιοσύνη ένας ένας και ό,τι σας φωτίσει ο Θεός. Λυπηρό . Εγώ δεν το ήθελα . Αλλά εκεί θα πάει. Αν νομίζετε ότι θα γλιτώσει έστω και ένας πλανάστε».

Θέλοντας να καταδείξει τι ψηφίζει σήμερα η πλειοψηφία ο κ. Γεωργιάδης συσχέτισε τη Novartis με τις αποκαλύψεις των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ για τις καταγγελίες του επιχειρηματία Ιωσήφ Λιβανού πως συνεργάτης του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου του ζήτησε μίζες: «Για να σας δω τι θα κάνετε με τον Τσακαλώτο . Εμείς όταν θα έρθει στη Βουλή η υπόθεση Λιβανού, γιατί δεν μπορεί να μην το στείλει η κα Τουλουπάκη εμεί τα λύσαμε. Θα τα στείλουμε στη Δικαιοσύνη για να πάει κατευθείαν ο Τσακαλώτος στη Δικαιοσύνη. Δεν γίνεται να μην πάει με κάποιον που λέει ότι έχω ηχογραφημένα που ο Τσακαλώτος ζητά μίζα μέσω συνεργάτη του. Για να σας δω τότε τι θα κάνετε με τον Τσακαλώτο.Κάτι μου λέει ότι πρώτος που θα βγει να τον υπερασπιστεί θα είναι το παλικάρι ο Πολάκης» είπε.