«Σταθερή θέση μου και του Κινήματος Αλλαγής είναι να υπάρξει λύση προς όφελος της χώρας. Η λύση αυτή θα πρέπει να έχει ορισμένα χαρακτηριστικά. Σύνθετη ονομασία erga omnes (για χρήση έναντι όλων), με τις απαραίτητες νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις, για να αποτραπούν τα ζητήματα αλυτρωτισμού». υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στον ρ/σ «24/7».

Όπως είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος, έως τα τέλη Ιουνίου είναι μια μεγάλη ευκαιρία για λύση. «Εάν υπάρξουν θετικές εξελίξεις και γίνει αποδεκτό το erga omnes και κατοχυρωθεί και συνταγματικά, τότε ο Ιούνιος θα είναι ο μήνας των αποφάσεων», επεσήμανε τονίζοντας: «Θα πρέπει να προχωρήσουμε προς τη λύση και όχι προς ένα νέο αδιέξοδο. Με διεθνή δεσμευτική συνθήκη, η οποία είναι υπεράνω των Συνταγμάτων των χωρών, μπορεί να υπάρξει η νομικά δεσμευτική εγγύηση, με την σφραγίδα ΕΕ, ΝΑΤΟ. Να λειτουργήσουν οι διεθνείς αποφάσεις. Αυτό επιζητούμε τόσα χρόνια».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος τόνισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και το ΚΙΝ.ΑΛ. είναι υπέρ της λύσης και όχι υπέρ ενός αδιεξόδου. "Δεν περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει ο Καμμένος για να δούμε τι θα κάνουμε εμείς" συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς σχετικά με το αίτημα της αντιπολίτευσης για εκλογές, ο κ. Θεοχαρόπουλος απάντησε: "Δεν την προχωράει αυτή η κυβέρνηση την εθνική συνεννόηση. Άρα εκλογές. Δεν υπάρχει άλλη λύση για τη χώρα. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας σκέφτεται τον Σεπτέμβριο να κάνει εκλογές, ή όταν θα γίνουν οι ευρωεκλογές".

Σχετικά με την υπόθεση Novartis και τη σημερινή ψηφοφορία της Βουλής είπε: "Είναι φανερό ότι στο θέμα αυτό η κυβέρνηση ήθελε να σπιλώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Μεθοδεύσεις για παιχνιδάκι εντυπωσιασμών. Όλο αυτό στήνεται για λόγους εντυπωσιασμού, Όταν εντάσεις σε αυτήν την αντιπαράθεση πρώην αρχηγούς, πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός" Όλα στο φως, όχι σε μεθοδεύσεις".