Το σύγχρονο ισραηλινό στρατό με το στρατό του Γ’ Ράιχ συνέκρινε ο Δημήτρης Παπαδημούλης. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ρωτήθηκε σήμερα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη για τα χθεσινά βίαια γεγονότα στο Ισραήλ και μίλησε για «μαζική σφαγή» και για δικαιολογίες που θυμίζουν τις αντίστοιχες των Ναζί στην Ελλάδα στην περίοδο της Κατοχής.

«Η καταδίκη είναι χρήσιμη αλλά δεν αρκεί. Όταν έχουμε τέτοια εγκλήματα, μια μαζική σφαγή ουσιαστικά, απαιτούνται άμεσες δραστικές πρωτοβουλίες για να μπει αμέσως ‘στοπ’ σε αυτή τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα και να υπάρξουν πρωτοβουλίες εκτόνωσης και ειρηνευτικές για να δοθεί επιτέλους μια λύση σύμφωνα με τα δεκάδες ψηφίσματα του ΟΗΕ, που λένε το αυτονόητο: Σε αυτόν τον τόπο εκεί πρέπει να υπάρξουν δυο κράτη, που να συνυπάρχουν ειρηνικά», απάντησε ο κ. Παπαδημούλης.

Στη συνέχεια, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού που έκανε λόγο για βίαιες ενέργειες από πλευράς της Χαμάς, ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε: «Δεν πείθουν αυτά και καμιά φορά εξοργίζουν. Θυμίζουν ανακοινώσεις των στρατευμάτων κατοχής των ναζιστικών, που λέγανε ότι για την εκτέλεση των 300 στην Καισαριανή ή για το ολοκαύτωμα στο χωριό μου στα Γιάννενα φταίγανε κάποιοι οι οποίοι παρενόχλησαν κάποιους Γερμανούς αξιωματικούς».