«Αν περάσει συμφωνία θα είναι προδοσία. Θα δημιουργηθεί ένα δεύτερο κράτος της Τουρκίας στα βόρεια σύνορά μας. Είναι μονομερής υποχώρηση έναντι των εθνικών συμφερόντων» τόνισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7.

Αναφερόμενος στο θέμα της κατάτμησης της Β’ Αθήνας, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει την πρόταση γιατί εκτιμά ότι κρύβει κομματικά συμφέροντα και βλάπτει τα μικρά κόμματα. Σημείωσε, δε, ότι η κυβέρνηση δεν έχει εξηγήσει με σαφήνεια τους λόγους για τους οποίους επιθυμεί να «σπάσει» τη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας.

Όπως τόνισε, σε περίπτωση που εφαρμοστεί η συγκεκριμένη πρόταση, τα μικρά κόμματα δεν θα εκλέγουν βουλευτές από την πρώτη κατανομή και υπάρχει ο κίνδυνος να εκλεγούν βουλευτές και ο πρόεδρος του κόμματος να μην μπορεί να εκλεγεί. Σε αυτό το σημείο υπενθύμισε την περίπτωση του αείμνηστου Κωστή Στεφανόπουλου, ο οποίος δεν εξελέγη ως αρχηγός του κόμματος και τη μία έδρα την έλαβε βουλευτής στο υπόλοιπο Αττικής.

Τέλος, για τους δύο έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, ο κ. Λεβέντης επανέλαβε ότι «κρατούνται παράνομα», έκανε λόγο για λάθος της ηγεσίας του στρατού και ζήτησε την παραίτηση του αρχηγού τους ΓΕΣ. Ξεκαθάρισε, δε, ότι ο κεντρώος χώρος ποτέ δεν παραχώρησε τίποτα που αφορούσε τα εθνικά συμφέροντα.