Στο πλευρό του Σταύρου Θεοδωράκη τάσσεται το στέλεχος της Κεντροαριστεράς και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματεάς του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Μπίστης με αφορμή τη διαμάχη που προέκυψε ανάμεσα σε Κυριάκο Μητσοτάκη και τον επικεφαλής του Ποταμιού. 

«Το Ποτάμι θα συνεχίσει να έχει λόγο ύπαρξης, μέχρι η χώρα να φύγει από τα δεσμά των λαϊκίστικων και συντηρητικών δυνάμεων», είπε ο κ. Θεοδωράκης, απαντώντας στη δήλωση του κ. Μητσοτάκη στο Βήμα της Κυριακής, στην οποία είχε επισημάνει: «Αν το Ποτάμι είχε λόγο ύπαρξης όταν ιδρύθηκε, αυτός δεν υπάρχει πια».

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο Νίκος Μπίστης σημειώνει ότι «όσοι είχαν την ψευδαίσθηση ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης θα συνέδραμε την ΝΔ, μόνο καλά λόγια είχαν για το Ποτάμι και προσωπικά για τον Σταύρο» και προσθέτει:

«Όταν δεν εισακούστηκαν οι επιθυμίες τους απεφάνθησαν σαν πολιτικοί ληξίαρχοι - δυστυχώς δια στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη - ότι το Ποτάμι δεν έχει πλέον λόγο ύπαρξης. Εγώ δεν ήμουν ποτέ Ποτάμι και έχω ασκήσει κριτική σε επιλογές του. Έχω όμως επίγνωση της αναντικατάστατης προσφοράς του κυρίως σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και δικαιωμάτων. Και θέλω να συνεχίσει μέσα από το Κίνημα Αλλαγής συμβάλλοντας σε καθαρές και ενιαίες θέσεις. Γιαυτό ας χαμηλώσουν οι τόνοι . Μόνο τα σκόρδα δυναμώνουν όταν αραιώνουν, όχι τα πολιτικά κόμματα».