Σε αυτήν ο κτηματομεσίτης κάνει λόγο για «ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές-επιθέσεις» σε βάρος του από κυβερνητικά στελέχη, εξηγεί πως «ουδέποτε μαρτυρία του κρίθηκε αναξιόπιστη από καμία αρχή» και επισημαίνει πως «ουδείς του απέρριψε το αίτημα περί δίκαιης κατά νόμο αμοιβής του».

Ο κ. Λιβανός αναφέρεται και στις πιέσεις και τους εκβιασμούς που καταγγέλει ότι δέχθηκε από πρόσωπα που λειτουργούσαν ως μεσάζοντες συμβούλων υπουργών, υπουργών και ανωτάτων κυβερνητικών στελεχών, προκειμένου να καταβάλει μίζα για να λάβει τη νόμιμη αμοιβή του για τη συνεισφορά του στην αποκάλυψη του «Καρούζος- Gate».

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΙΩΣΗΦ ΛΙΒΑΝΟΥ

12- 05-2018

Προς:

Τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα,

Τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο,

Την Υφυπουργό Οικονομικών κυρία Παπανάτσιου.

Αξιότιμη Κυρία, Αξιότιμοι Κύριοι,

Σας αποστέλλω απάντηση στις συνεχείς ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές- επιθέσεις τόσο τις δικές σας όσο και των στελεχών σας που αφορούν το πρόσωπό μου, αγνοώντας εσκεμμένα και επιδεικτικά όλα τα αποδεικτικά στοιχεία (τα οποία σας εκθέτω εκ νέου) και έχουν παραδοθεί ως σχετικά του Εξωδίκου του Ιουνίου 2017.

Καταρχάς ουδέποτε ανασκεύασα κάτι ούτε αλλοίωσα από τις αρχικές μου κατά το χρόνο των καταγγελιών μου μαρτυρίες. Άλλοι μου ζητούσαν συγνώμη εγγράφως και δεν αναφέρομαι φυσικά μόνο στον Καρούζο αλλά και σε αυτούς που δηλώνετε ότι έχουν δήθεν απαλλαγεί από τις κατηγορίες, τους οποίους φυσικά ουδέποτε τους κάλυψα.

Τα στοιχεία υπάρχουν και το γνωρίζετε πολύ καλά!!!

Κατέθεσα πλείστες αποδείξεις περί των καταγγελλομένων μου και φυσικά ουδέποτε σύρθηκα βιαίως σε κανένα Δικαστήριο!! παρά με συνοδεία Αστυνομικών της Διεύθυνσης Προστασίας Μαρτύρων λόγω απειλών που είχα δεχθεί από οπλοφορούντες προκειμένου να μην καταθέσω την αλήθεια.

Κατέθεσα παρόλα αυτά χωρίς φόβο κατά όλων των εμπλεκομένων, γιαυτό και καταδικάστηκαν σε πολυετή κάθειρξη με επιβολή ποσού 450. 000€ ως ηθική βλάβη Υπέρ του Δημοσίου!

Οι Ευθύνες για την συγκάλυψη του μεγαλύτερου Οικονομικοπολιτικού σκανδάλου να αναζητηθούν αλλού!! Σας παραπέμπω στην Ανοικτή Επιστολή 8-01-2018 που σας έχει σταλεί. Αυτό θα είναι το επόμενο Μέγα Σκάνδαλο που θα δει το φως της δημοσιότητας.

Ουδέποτε Μαρτυρία μου κρίθηκε αναξιόπιστη από καμία αρχή!!!

Και ουδείς μου απέρριψε το αίτημα μου περί της δικαίας κατά το Νόμο αμοιβής μου.

Απλά όλοι μου έθεταν τις γνωστές πλέον τοις πάσι Προϋποθέσεις!!!!

Και πως θα μπορούσαν άλλωστε όταν αποδεικνύεται ότι χάρη των αξιόπιστων καταγγελιών μου - αποκαλύψεων και την επιμονή μου το Ελληνικό Δημόσιο:

1) Δέσμευσε 209 ακίνητα αξίας 1.080.000.000€ (ενός δις ογδόντα εκατομμυρίων ευρώ) του Ομίλου Καρούζου και των κρυφών επενδυτών(πολιτικών προσώπων και λοιπών) επιπλέον 7 ιδιοκτησίες άλλων καταγγελλόμενων αξίας άνω των 120.000.000€ (εκατόν είκοσι εκατομμυρίων ευρώ). Ολα τα ακίνητα πλειστηριάστηκαν υπέρ του Δημοσίου ή βρίσκονται σε διαδικασία πλειστηριασμών(Αριθμ. Πρωτ. εμπ. 19982-19/09/2011 ΣΔΟΕ προς όλα τα Υποθηκοφυλάκεια της Χώρας (σχετ. 1).

2) Τα συνολικά πρόστιμα και φόροι ήταν 622.500.000€( Δημοσίευση κατόπιν ανακοίνωσης ΣΔΟΕ για νέα πρόστιμα 460. 000. 000€ στον Ομιλο Καρούζου - σχετ. 2). Για τις καταλογιστικές πράξεις συνολικού ποσού 162.500.000€ παρέδωσα στον κ. Αλεξιάδη αποδεικτικά στις 5-09-2016 (Πρωτοκ. Αν. Υπ. Δικ. 01209).

3) Εισπράχθηκαν εξ όσων γνωρίζω 64.000. 000€ περίπου έως τον Σεπτέμβρη 2016. Ο κ. Αλεξιάδης τότε μας είχε βεβαιώσει ότι με την ενεργοποίηση των μηχανισμών ελέγχων μαζί με την ΑΑΔΕ θα γινόταν και επαλήθευση των ποσών ακριβώς που εισέπραξε το Δημόσιο από τους πλειστηριασμούς τα οποία θα υπερέβαιναν τα 200.000. 000€ κατά πρόχειρη εκτίμηση των συνεργατών του. (Δυστυχώς λόγω απορρήτου δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τα ακριβή ποσά).

4) Εκχώρησα στο Ελληνικό Δημόσιο το ποσό του 1.090.754€ πλέον νόμιμων τόκων ήτοι συνολικά 1. 620. 000€ στις 15-11-2012 (πρωτόκολλο 1156973-15/11/2012, Δ13-ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-του Υπουργείου Οικονομικών (σχετ. 3). & πρωτόκολλο με αριθμό 28897 με ημερομηνία 6-11-2012, Παραχώρηση και αιτιολογίες εκχώρησης (σχετ. 4).

5) Εκχώρησα οικόπεδο αξίας 1. 440. 000€ το οποίο μου παραχώρησε ο Ομιλος Καρούζου ως εμπράγματη ασφάλεια έναντι οφειλής της νόμιμης αμοιβής μου με δικαίωμα αυτοσύμβασης, να μεταβιβάσω στο όνομα μου. Αντί αυτού παρέδωσα όλα τα έγγραφα προς το ΣΔΟΕ ζητώντας να δεσμευθεί υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου όπως και έγινε.

6) Η εταιρία μου απώλεσε 480. 000€ νόμιμες αμοιβές από πώληση βίλας αξίας 25. 000. 000€, όταν ο ίδιος αποκάλυψα στις Αρχές( Εισαγγελέα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος) ότι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της είναι εμπλεκόμενος σε σκάνδαλο με Εξοπλιστικά και κρύβεται πίσω από Κυπριακή offshore(λίγες μέρες πριν λάβει η εταιρία μου το προαναφερόμενο ποσό αμοιβής). Ζητήσαμε την δέσμευση υπέρ του Δημοσίου όπως και έγινε 15 ημέρες μετά. Μάλιστα υπήρχαν πολλά δημοσιεύματα για την δέσμευση, αντίγραφα των οποίων σας έχω προσκομίσει στο Εξώδικο του Ιουνίου 2017. (Αριθ. Πρωτ. καταγγελίας ΕΜΠ 858/21. 5. 2013 Γραφείο Προϊσταμένης Πρωτοδικείου Αθηνών κυρίας Φάκου (σχετ. 5).

7) Λόγω αντιποίνων οι καταγγελλόμενοι δεν κατέβαλαν στην εταιρία μου ποσά που υπερβαίνουν τα 3. 660. 000€, παρά τις αμετάκλητες αποφάσεις Δικαστηρίων( Αριθμός απόφασης 151/2012 και 972/2017 Εφετείου Αθηνών, αλλά και αναγνώρισης χρέους(σχετικά 6 & 7).

Αυτά είναι ενδεικτικά έγγραφα από ποσά που ωφελήθηκε το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά και ποσά που απώλεσα εγώ και η εταιρία μου, ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

Εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι δεν δικαιούμαι αμοιβή όπως ορίζεται από τον Νόμο;

Ηταν άλλωστε και υπόσχεση των στελεχών του Γραφείου του τότε Υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, επειδή γνώριζαν ότι θα απωλέσω τις νόμιμες αμοιβές που μου όφειλαν οι 6 εταιρίες

εκ των 28 συνολικά του Ομίλου Καρούζου και άλλες όμως καταγγελλόμενες εταιρίες(για προφανείς λόγους εφόσον τους κατήγγειλα. ). Παρόλα αυτά με έπεισαν να παραδώσω όλα τα στοιχεία βοηθώντας τις Αρχές.

Ετσι και έπραξα.

Οι ίδιοι μάλιστα με παρότρυναν και υπέδειξαν να αναφέρω στην αρχική καταγγελία ως αίτημα, την αναγνώριση του δικαιώματος αμοιβής όπως ορίζεται από τον Νόμο 3842/2010 (Πρωτοκ. 374/1-6-2010 Γραφείο Ειδικού Γραμματέα ΣΔΟΕ).

Εάν δεν υπέκυψα στους πρόσφατους εκβιασμούς ήταν επειδή θα ήμουν συνεργός σε 3 κακουργήματα:

1) ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ στην προκειμένη περίπτωση ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ (και όχι ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑΣ σύμφωνα με τις ψευδείς δημοσιεύσεις φιλοκυβερνητικής εφημερίδας), ΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΙΕΘΥΝΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ και ΒΟΥΛΕΥΤΗ όπως μου δήλωσαν οι «μεσάζοντες». (υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία τα οποία θα διερευνηθούν από τις Αρχές, γιαυτό δεν αναφέρομαι ονομαστικά).

2) ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΣΕ ΜΕΓΙΣΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ (εφόσον ήθελαν τα χρήματα αφορολόγητα).

3) ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ σε Ξέπλυμα μαύρου χρήματος (εφόσον ήθελαν τα χρήματα «μαύρα»).

Η Ελλάδα είναι Κράτος Δικαίου. Οι παράνομοι επίορκοι τιμωρούνται και θα πρέπει να τιμωρούνται. Εγώ θα δικαιωθώ και θα αγωνιστώ προσφεύγοντας σε κάθε Αρχή-Θεσμό και Δικαστήριο εντός και εκτός Ελλάδος.

Στην Σύγχρονη Ιστορία της Ελλάδας, αυτοί που εξαπάτησαν τους πολίτες της Χώρας και έβλαψαν το Δημόσιο συμφέρον παραβιάζοντας τους Νόμους και το Σύνταγμα που ορκίστηκαν να υπηρετούν και βρέθηκαν επίορκοι, κρίθηκαν τόσο από την Δικαιοσύνη, όπως πολλοί μέχρι τώρα !!!όσοι όμως δεν έχουν λογοδοτήσει ακόμη για προφανείς λόγους είναι σίγουρο ότι δεν πρέπει να επαναπαύονται. Η Θέμιδα είναι άγρυπνη!!!

Θα κριθούν όμως και από τον Ελληνικό Λαό την «ώρα της κρίσης».

Η εκδίκηση και η προσπάθεια αποδυνάμωσης της ακεραιότητάς μου της υπόληψης και της τιμής μου δεν αρμόζει στην προσφορά μου προς το Δημόσιο, ούτε στους Θεσμούς της δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας.

Επιφυλάσσομαι παντός νόμιμου δικαιώματός μου.

ΙΩΣΗΦ ΛΙΒΑΝΟΣ