Την άποψη ότι η στάση του Ευκλείδη Τσακαλώτου έναντι των καταγγελιών του Ι. Λιβανού περί μίζας, που του ζητήθηκε για λογαριασμό στενού συνεργάτη του υπουργού Οικονομικών δημιουργεί ξεκάθαρο πολιτικό θέμα εκφράζει ο Αδωνις Γεωργιάδης στα «Π».

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ κάνει επίσης λόγο για εμφανή προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να ποινικοποιήσει και να διχάσει το πολιτικό και επιχειρηματικό γίγνεσθαι της χώρας, ενώ διαμηνύει ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως χώρος δημιουργίας κόμματος δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας, στην παρούσα πολιτική συγκυρία.

«Μου είναι ακατανόητη η στάση του κυρίου Τσακαλώτου, ο οποίος ακόμα δεν έχει καταθέσει μήνυση κατά του κυρίου Λιβανού», αναφέρει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ στην ερώτηση πώς κρίνει την αντίδραση της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τις αποκαλύψεις των «Π» για τις μίζες στην υπόθεση Λιβανού και αν τίθεται ηθικό και πολιτικό θέμα με την παραμονή του καταγγελλόμενου συμβούλου του κ. Τσακαλώτο στο πόστο του.

«Η μόνη λογική εξήγηση που μπορώ να συνάγω είναι ότι δεν του κάνουν μήνυση για να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει τα ηχητικά», προσθέτει στη συνέχεια

Στην ερώτηση αν πιστεύει ότι οι εκλογές πριν από τον ερχομό του 2019 είναι αναπόφευκτες για την κυβέρνηση, ο κ. Γεωργιάδης σημειώνει ότι η διαπραγμάτευση με τους ξένους θα κρίνει τον χρόνο των εκλογών.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Πώς κρίνετε την επιμονή Τσίπρα στην επιχειρηματολογία περί «καθαρής εξόδου» από τα Μνημόνια, την ώρα που και ο Ευ. Τσακαλώτος αλλά και οι θεσμοί μιλούν για συνέχιση και ίσως εντατικοποίηση της επιτήρησης;

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της κοινής γνώμης, το 92% των Ελλήνων θεωρεί τον κ. Τσίπρα ψεύτη. Ενας ψεύτης λέει μόνο ψέματα. Καμία καθαρή έξοδος δεν υπάρχει, ούτε καν έξοδος από το Μνημόνιο. Στις 21 Αυγούστου του 2018 το μόνο που θα συμβεί είναι ότι θα φύγουμε από τη δανειακή σύμβαση. Θα μείνουμε στο Μνημόνιο. Τίποτε άλλο δεν θα συμβεί.

Πιστεύετε ότι οι εκλογές πριν από τον ερχομό του 2019 είναι αναπόφευκτες για την κυβέρνηση;

Πιστεύω ότι η διαπραγμάτευση με τους ξένους θα κρίνει τον χρόνο των εκλογών. Εάν ο κύριος Τσίπρας καταφέρει να αποφύγει την εφαρμογή των ψηφισθέντων μέτρων, θα μείνει παραπάνω. Εάν όχι, θα κάνει εκλογές νωρίτερα.

Εχετε μιλήσει για προσπάθεια της κυβέρνησης να ποινικοποιήσει την πολιτική και την επιχειρηματική ζωή της χώρας. Θεωρείτε ότι με αυτή την ατζέντα θα οδηγήσει τη χώρα σε κάλπες;

Εκατό τοις εκατό. Ο κ. Τσίπρας, που αρέσκεται στο να διχάζει, κατάφερε να πολώσει τη Βουλή ακόμα και με το ζήτημα των ορφανών παιδιών. Είναι βέβαιο ότι θα προσπαθήσει να κάνει εκλογές παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως τον εκπρόσωπο των δήθεν «αδιάφθορων», εναντίον των «διεφθαρμένων». Στους «διεφθαρμένους», κατά τον Τσίπρα, θα βάλει πολιτικούς, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και όποιον άλλον θεωρεί εχθρό του. Ευτυχώς, κανένας πια δεν «τσιμπάει».

Πώς βλέπετε τις κινήσεις πρώην στελεχών της Νέας Δημοκρατίας για τη σύσταση νέων πολιτικών σχηματισμών;

Θεωρώ ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως χώρος δημιουργίας κόμματος δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας, στην παρούσα πολιτική συγκυρία. Το αίτημα των εκλογών θα είναι η αλλαγή της κυβερνήσεως και αυτήν την αλλαγή την εκφράζει η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Από εκεί και πέρα, ο κάθε άνθρωπος δικαιούται να έχει τις φιλοδοξίες που θέλει να έχει, οι οποίες από εμένα είναι σεβαστές.

Συμφωνείτε με την άποψη του κ. Σαμαρά ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο φύσει κυβερνητικός εταίρος της Ν.Δ.;

Συμφωνώ με την άποψη του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως εκφράστηκε στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, ότι πρέπει να συνεννοούμαστε μεταξύ μας για τα μεγάλα θέματα που αφορούν τη χώρα και τη συνταγματική αναθεώρηση.

Πώς κρίνετε την αντίδραση της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τις αποκαλύψεις των «Π» για τις μίζες στην υπόθεση Λιβανού;

Τίθεται ηθικό και πολιτικό θέμα με την παραμονή του καταγγελλόμενου συμβούλου του κ. Τσακαλώτου στο πόστο του; Κατ’ αρχάς, μου είναι ακατανόητη η στάση του κυρίου Τσακαλώτου, ο οποίος ακόμα δεν έχει καταθέσει μήνυση κατά του κυρίου Λιβανού. Εγώ έχω κάνει μήνυση κατά των ανωνύμων ψευδομαρτύρων της Novartis, όπως και οι υπόλοιποι εννέα. Ο κ. Τσακαλώτος ακούει κάποιον να λέει στα κανάλια και στα ραδιόφωνα ότι έχει ηχητικά ντοκουμέντα ότι οι συνεργάτες του τού ζήτησαν μίζα και δεν αντιδρά. Μου κάνει απίστευτη εντύπωση. Η μόνη λογική εξήγηση που μπορώ να συνάγω είναι ότι δεν του κάνουν μήνυση για να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει τα ηχητικά. Όσο ο κ. Τσακαλώτος δεν ξεκαθαρίζει τη θέση του, βεβαίως τίθεται θέμα. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Γιατί φοβάται ο κ. Τσακαλώτος, λοιπόν;

Σας ανησυχούν οι κυβερνητικοί χειρισμοί στο Σκοπιανό και τα Ελληνοτουρκικά;
Με ανησυχεί οτιδήποτε αγγίζει αυτή η κυβέρνηση. Ο,τι αγγίζει, το κάνει με ανευθυνότητα και καιροσκοπισμό.

Πιστεύετε ότι η περίπτωση της αποχώρησης Ταλιαδούρου από την πολιτική σκηνή θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλα «γαλάζια» στελέχη της λεγόμενης «παλαιάς φρουράς»;

Είμαι πάρα πολύ νέος στην πολιτική για να κάνω υποδείξεις σε ανθρώπους που είναι στην πολιτική περισσότερα χρόνια από μένα. Κατά συνέπεια, δεν θα ήθελα καθόλου να φανεί ότι η απάντησή μου έχει κάποιου είδους αιχμή για τον οποιονδήποτε. Ο καθένας θα αποφασίσει το πολιτικό του μέλλον με τα δικά του προσωπικά κριτήρια.