Νέα κριτική εις βάρος της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σημειώνοντας πως «δεν έχουμε κάνει το παιχνίδι του φθηνού λαϊκισμού όπως ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε ότι «εμείς δεν λέμε ότι αύριο το πρωί θα ακυρώσουμε όλες τις άθλιες ρυθμίσεις που επέβαλε η κυβέρνηση στην πλάτη του φορολογούμενου» και συμπλήρωσε πως «θα έχουμε μία νέα κυβέρνηση με συγκεκριμένες δεσμεύσεις για μείωση φόρων και εξορθολογισμό δαπανών».

«Με τα αποτελέσματα της αναπτυξιακής πολιτικής μας, θα επαναδιαπραγματευτούμε με τους εταίρους μας τα πολύ μεγάλα πλεονάσματα που ματώνουν την ελληνική οικονομία για να τα μειώσουμε» σχολίασε και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έπιασε κανέναν αναπτυξιακό στόχο.

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση της παρούσας κυβέρνησης, σημείωσε: «Τη διαπραγμάτευση Τσίπρα την είδαμε: μας φόρτωσε με τρίτο και τέταρτο μνημόνιο, capital controls, μείωση σε μισθούς και συντάξεις, 99 χρόνια δήμευση της ελληνικής περιουσίας και μία κατάσταση που δεν πάει παραπέρα στα εθνικά θέματα». «Βάλαμε επιπλέον βάρη και περιορισμούς σε έναν πιεσμένο λαό», επισήμανε.

Για τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε: «Περίπου 155.000 άνθρωποι έχουν πληρώσει συμμετοχή στη Νέα Δημοκρατία για να συμμετέχουν σε αυτές τις εκλογές. Σήμερα η Νέα Δημοκρατία έχει μία ισχυρή λαϊκή βάση».