Αυστηρή κριτική εις βάρος της κυβέρνησης για τη διαχείριση του προσφυγικού και την αστυνόμευση στο Αιγαίο άσκησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νίκος Δένδιας, σημειώνοντας πως «το αποτέλεσμα είναι να βρισκόμαστε τώρα στο έλεος των Τούρκων».

Ο κ. Δένδιας επισήμανε ότι «υπάρχει τεράστια διαχειριστική ανεπάρκεια στο προσφυγικό - μεταναστευτικό με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η χώρα πλήρωσε από την τσέπη της ή έχασε χρήματα γιατί δεν είχε τις δομές οι οποίες θα της επέτρεπαν να τα απορροφήσει» και συμπλήρωσε πως «όλο αυτό το σύστημα που είχε δημιουργηθεί στο προσφυγικό - μεταναστευτικό διαλύθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και αναπτύχθηκε το νέο σύστημα το οποίο έλεγε “ελάτε όλοι”, το γνωστό “λιάζονται”. Το αποτέλεσμα είναι βρισκόμαστε τώρα στο έλεος των Τούρκων».

Σε ό,τι αφορά τον ρόλο της Τουρκίας, σχολίασε: «αν δεν έχουμε δικούς μας μηχανισμούς ελέγχου των ροών και βασιζόμαστε στην καλή θέληση του Ερντογάν, είναι βέβαιο ότι η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει αυτό το «όπλο» εναντίον της Ελλάδας, από τη στιγμή που υπάρχει ένταση στις σχέσεις μας».

Τέλος, για τους Έλληνες αστυνομικούς ανέφερε: «Οι Έλληνες αστυνομικοί παλεύουν κάθε μέρα απέναντι σε αντίξοες συνθήκες, με μια κυβέρνηση που δεν τους στηρίζει, δεν τους βοηθάει, δεν τους καλύπτει, δεν τους δίνει τις εντολές και τα μέσα».