Στην Ολομέλεια της Βουλής ήρθαν και πάλι σήμερα οι πρόσφατες αποκαλύψεις της εφημερίδας “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ” και οι καταγγελίες του επιχειρηματία Ιωσήφ Λιβανού πως συνεργάτης του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου του ζήτησε μίζα. Στο θέμα αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Κεφαλογιάννης ο οποίος αναρωτήθηκε για ποιον λόγο αν πρόκειται περί σκευωρίας ο Υπουργός Οικονομικών δεν μηνύει τον καταγγέλλοντα. 

“Η κυβέρνηση μέχρι σήμερα έλεγε ότι εμείς δεν κλέψαμε. Έγινε καταγγελία ότι κάποιος επιχειρηματίας προσεγγίστηκε από κάποιο σύμβουλο του κ. Τσακαλώτου, τον κ. Πουλιάση και ζητήθηκε μίζα 1,8 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα μάλιστα με τα καταγγελλόμενα -δεν τα υιοθετώ- μέρος της μίζας  θα πήγαινε και στον κ. Τσακαλώτο. Τα ερωτήματα όμως είναι πολλά. Ο κ.Πουλιάσης παραμένει συμβουλος του κ. Τσακαλώτου;

Αν είναι σκευωρία ή αποκύημα της φαντασίας του κ. Λιβανού γιατί δεν έγινε μήνυση στον κ. Λιβανό;

Γιατί καθυστέρησε η παραπομπή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη;” είπε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ πρόσθεσε ότι ανάλογα ερωτήματα προκύπτουν και για τη Δικαιοσύνη όπως γιατί δεν εκλήθη από τον αρμόδιο εισαγγελέα ο κ.Λιβανός αλλά και γιατί δεν έχει παραπεμφθεί ο φάκελος στη Βουλή. Συνεχίζοντας ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε και στην παραίτηση του κ. Κριμιζή υποστηρίζοντας ότι κάποιοι πήγαν να στήσουν την ελληνική μάσα.

“Είχαμε την  παραίτηση ενός εγνωσμένης αξίας επιστήμονα από τον ΕΛΔΟ. Κατήγγειλε ότι αντί για αξιοκρατίας όπως του υποσχέθηκαν άρχισαν να παρκάρουν φίλους και γνωστούς.  Και αντί για την ελληνική ΝΑΣΑ πήγαν για την ελληνική ΜΑΣΑ”.