Καθημερινές είναι (σχεδόν) οι επισκέψεις του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρώην εισαγγελέας, εκτός από τον πρωθυπουργό, συνεργάζεται στενά τόσο με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, όσο και με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη.

Το γεγονός ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος, εκτός από τα θέματα της διαφθοράς, έχει αναλάβει «ατύπως» και την παρακολούθηση των εκκρεμών δικαστικών υποθέσεων, για τις οποίες, όμως, επιδεικνύει έντονο (και σε πολλές περιπτώσεις ζωηρό) ενδιαφέρον και ο πρωθυπουργός, είναι αρκετό για την ανάπτυξη σεναρίων που σχετίζονται με την παρουσία του αναπληρωτή υπουργού στο Μαξίμου. «Ο Μίμης έχει αναλάβει να γκρεμίσει την Ν.Δ.» αναφέρουν όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο.

Οι ίδιοι που παρακολουθούν στενά την δράση του, έχουν αντιληφθεί ότι «εκείνο που πουλάει στον Τσίπρα, είναι η εξόντωση των εχθρών». Συγκεκριμένα στην υπόθεση της Novartis, «του μεγαλύτερου σκανδάλου από συστάσεων του ελληνικού κράτους», όπως το χαρακτήρισε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Αυτό που προτάσσει σε επίπεδο εκτιμήσεων ο αναπληρωτής υπουργός (χωρίς προφανώς να γνωρίζει στοιχεία της δικογραφίας) είναι ότι αργά ή γρήγορα θα υπάρξουν εξελίξεις που θα σχετίζονται, τόσο με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όσο και με τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Άδωνη Γεωργιάδη. Η τακτική του κ. Παπαγγελόπουλου κινείται σε δύο ουσιαστικά άξονες.

Από τη μία θέλει να ικανοποιήσει τις προσδοκίες του κ. Τσίπρα, που έχει κάθε λόγο να επιδιώκει την εμπλοκή των κυρίων Σαμαρά και Γεωργιάδη, ενώ από την άλλη, θεωρεί ότι η εξέλιξη των πραγμάτων, μπορεί να προκαλέσει ρήγμα στο εσωτερικό της Ν.Δ. «Εγώ δεν πολεμάω ούτε τον Μητσοτάκη, ούτε τον Καραμανλή. Τον Σαμαρά που έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, έχω απέναντι» αναφέρει στις κατ’ ίδιαν συζητήσεις του, θεωρώντας ότι μπορεί να πείσει εκτός από τον διαχρονικό του φίλο Πάνο Καμμένο και κανά δυο ακόμη. Η ουσία όμως είναι ότι στην Πειραιώς, παρακολουθούν στενά την στρατηγική του κ. Παπαγγελόπουλος, επισημαίνοντας με νόημα ότι: «έχουν γνώση οι φύλακες».

Πάντως σε κάθε περίπτωση αξίζει επ’ ευκαιρία να επισημανθεί και το επίμαχο τμήμα της πρόσφατης συζήτησης που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, στο περιστύλιο της Βουλής με τον βουλευτή της Ν.Δ. Μάκη Βορίδη, σε σχέση με το πόρισμα της Ν.Δ.. για την υπόθεση Novartis. “Δηλαδή τι αδίκημα είναι η σκευωρία;» ρώτησε ο πρώτος τον δεύτερο. « Αυτό θα το εξετάσει όταν θα έρθει η ώρα οι δικαστές που θα απαρτίζουν την έδρα του Ειδικού Δικαστηρίου κύριε υπουργέ…» απάντησε ο κ. Βορίδης.