Σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο έχει μπει η χώρα αφού άσχετα με το πότε θα γίνουν οι εκλογές οι δυο βασικοί αντίπαλοι εμφανίζονται να έχουν πέσει από τώρα στην μάχη της κάλπης.

Οι περιοδείες του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, η ένταση που υπάρχει ανάμεσα στα δυο κόμματα και η οποία καταγράφεται στις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, η σφοδρότητα με την οποία τα στελέχη των δυο πρώτων κομμάτων συγκρούονται στο δημόσιο διάλογο ή στα social media καθώς επίσης και οι καβγάδες για τις δημοσκοπήσεις, δείχνουν ότι οι δυο πλευρές ετοιμάζονται για όλα. Για κάλπες μέσα στο 2018 αλλά και για εκλογές τον Μάιο ή τον Οκτώβριο του 2019.

Ο πρωθυπουργός με το άρθρο στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ανέλυσε τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η προεκλογική καμπάνια του κόμματος:

- Καθαρή έξοδος από τα μνημόνια με αυξημένους βαθμούς ελευθερίας

- Ρύθμιση του χρέους

- Κοινωνικές πολιτικές

- Ανάδειξη των διαχωριστικών γραμμών με τη ΝΔ

Στην Κουμουνδούρου έχουν αποφασίσει οι περιοδείες να συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα παρά το γεγονός ότι τα περιφερειακά συνέδρια για τον ΣΥΡΙΖΑ τελείωσαν. Βασική επιδίωξη είναι όλα τα στελέχη του κόμματος να αναδείξουν το αφήγημα του τέλους των μνημονίων και την νέα εποχή που θα έρθει μετά τις 20 Αυγούστου.

Στο πλαίσιο αυτό οι παρεμβάσεις του πρωθυπουργού θα ενταθούν, ενώ θα συνεχιστούν και οι κοινοβουλευτικές αντιπαραθέσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεδομένου ότι το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί ότι από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας δίνει τις πιο αποτελεσματικές μάχες.

Τα δάνεια των κομμάτων θα είναι το επόμενο «χαρτί» που θα χρησιμοποιήσει το Μέγαρο Μαξίμου σε μια προσπάθεια να τραβήξει μια «κόκκινη γραμμή» με το παλαιό πολιτικό σύστημα ενώ η ΝΔ θα δεχθεί νέα επίθεση για θέματα διαπλοκής και διαφθοράς.

Παράλληλα θα συνεχιστούν τα σποτ που αναδεικνύουν το κοινωνικό έργο της κυβέρνησης δίνοντας τις απαραίτητες υποσχετικές για το μέλλον με στόχο να προσεγγίσουν ένα κομμάτι του ριζοσπαστικού κοινού που σήμερα είναι απογοητευμένο.

Το φλερτ με το Κίνημα Αλλαγής αναμένεται να συνεχιστεί παρά το γεγονός ότι η Φώφη Γεννηματά ζητά εκλογές εδώ και τώρα. Μετά το τέλος των μνημονίων, πάντως, αναμένεται και ο μεγάλος εκλογικός ανασχηματισμός, καθώς έτσι ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να σηματοδοτήσει τη «νέα σελίδα» που μπαίνει η χώρα, αλλά και η κυβέρνηση.