Σε ανάγκη εξηγήσεων βρίσκεται η κυβέρνηση για την υπόθεση πιέσεων και εκβιασμούς από συμβούλους και μεσάζοντες υπουργών και κυβερνητικών στελεχών που συνδέονται με την υπόθεση του «Καρούζος-Gate».

Τα νέα στοιχεία που έφεραν τα «Παραπολιτικά» στη δημοσιότητα περιγράφουν πώς ασκήθηκαν οι πιέσεις στον κτηματομεσίτη Ιωσήφ Λιβανό ώστε να συνάψει «συμφωνητικό», εν είδει δικηγορικής αμοιβής, για να δοθεί η μίζα που θα «απελευθέρωνε» -μέσω του υπουργείου Οικονομικών- τη νόμιμη αμοιβή που δικαιούται για τη συνεισφορά του στην αποκάλυψη της υπόθεσης του «Καρούζος-Gate».

Διαβάστε αναλυτικά:
Οι διάλογοι που δημοσιεύουν τα «Π»
Ανοικτή επιστολή Λιβανού σε Τσίπρα-Τσακαλώτο για τη μίζα

Από την πλευρά της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζεται οτι η σχετική διάταξη είναι ανεφάρμοστη, κάτι που με στοιχεία-έγγραφα που δημοσιεύουν τα «Π» αποδεικνύεται ψευδές.

Σχετικά ειδικά με αυτό, το κλίμα βαρύνει και η στάση της Κατερίνας Παπανάτσιου, η οποία ουσιαστικά αντιφάσκει με τα όσα είχε αναφέρει προ μηνών για το πλαίσιο που ισχύει.

Διαβάστε αναλυτικά: Το ψέμα του ΥΠΟΙΚ για να καλύψει το σκάνδαλο

Η κυβέρνηση δεν έχει αντιδράσει στα νέα στοιχεία, παρά τις επίμονες εκκλήσεις και από την μείζονα αντιπολίτευση.

Χαρακτηριστικά, η Νέα Δημοκρατία είχε καλέσει την κυβέρνηση εκ νέου το Σάββατο να δώσει πειστικές απαντήσεις.

ΝΔ: Επιμένουμε στα ερωτήματα μέχρι να απαντηθούν 

Η ΝΔ είχε τονίσει πως «η υπόθεση λαμβάνει νέες διαστάσεις αφού σε νέο δημοσίευμα περιγράφεται αναλυτικά ο μηχανισμός εκβιασμού, καθώς και το γεγονός ότι o καταγγέλλων, κ. Λιβανός -σύμφωνα πάντα με όσα υποστηρίζει- είχε επανειλημμένως προσπαθήσει να γνωστοποιήσει την υπόθεση στον Πρωθυπουργό και για αυτό είχε επικοινωνήσει και με την προϊσταμένη του νομικού του γραφείου, κυρία Βασιλική Θάνου».

Εξίσου σκληρή ήταν και η στάση του Κινήματος Αλλαγής, το οποίο το Σάββατο κάλεσε το Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Οικονομικών να δώσουν επιτέλους καθαρές απαντήσεις.

ΚΙΝΑΛ: Περιμένουμε καθαρές απαντήσεις

«Επώνυμες καταγγελίες που βλέπουν διαρκώς το φως της δημοσιότητας εμπλέκουν συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών σε μίζες 1,8 εκατ. ευρώ. Περιμένουμε από τον κύριο Τσακαλώτο και το Μέγαρο Μαξίμου καθαρές απαντήσεις» είχε αναφέρει το ΚΙΝΑΛ.