Στην Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα πραγματοποιεί επίσκεψη το Σαββατοκύριακο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ο Κώστας Ήσυχος της Λαϊκής Ενότητας, κατά την οποία προβλέπεται να συναντηθούν και με γονείς ενός από τους δύο στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία.

Τα δύο στελέχη της ΛΑΕ θα έχουν συναντήσεις με τοπικούς φορείς, θα περιοδεύσουν στις αγορές και θα έχουν συναντήσεις και συζητήσεις με μέλη της τοπικής κοινωνίας.

Ο Π.Λαφαζάνης, από τις προηγούμενες μέρες και με την ευκαιρία της επίσκεψης του στον Έβρο, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους γονείς των δύο στρατιωτικών και τους τόνισε την «αμέριστη συμπαράσταση του και την συμπαράσταση της ΛΑΕ στην αγωνία τους και στην δοκιμασία που περνάνε, αισθήματα που συμμερίζεται όλος ο ελληνικός λαός», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας πως «η συνεχιζόμενη κράτηση από τις τουρκικές αρχές των δυο παιδιών τους, που υπηρετούν την πατρίδα μας, είναι αυθαίρετη, άδικη, βάρβαρη και παράνομη και ότι σύσσωμος ο ελληνικός λαός, εκφράζοντας και τα αισθήματα όλων των φιλειρηνικών και δημοκρατικών ανθρώπων στην περιοχή μας, στην Ευρώπη και στον κόσμο, απαιτεί την άμεση απελευθέρωση τους, ως ελάχιστο δείγμα ανθρωπιάς, δικαιοσύνης και καλής γειτονίας».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Παν Λαφαζάνης και ο Κώστας Ήσυχος, ο οποίος διετέλεσε και Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θα συναντηθούν την Κυριακή στην Ορεστιάδα, με τους γονείς του Δημ. Κούκλατζη ενώ η συνάντηση με τους γονείς του Άγγ. Μητρετώδη δεν στάθηκε δυνατό να προγραμματιστεί λόγω απουσίας τους εκτός νομού.