Στο τέλος της συνεργασίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξαρτήτων Ελλήνων αναφέρθηκε, για μία ακόμη φορά, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, ανοίγοντας πεδίο μετεκλογικής συνεργασίας με το Κίνημα Αλλαγής.

Ο κ. Κούλογλου σημείωσε ότι «με τους ΑΝΕΛ ήταν μια υποχρεωτική συμμαχία. Με οποιαδήποτε άλλη συμμαχία θα είχε πέσει η κυβέρνηση. Θυμάστε τι είχε γίνει το 2015. Και η πρώτη κυβέρνηση και η δεύτερη θα είχαν πέσει».

Σε ό,τι αφορά ενδεχόμενο συνεργασίας με το Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Κούλογλου είπε: «Από εδώ και πέρα όμως, όταν τελειώσουν τα μνημόνια και πάμε στις εκλογές, τελειώνει η ανάγκη αυτής της κυβερνητικής συμμαχίας και πρέπει να αναζητηθούν άλλες συμμαχίες σε διαφορετική κατεύθυνση, σε κατεύθυνση προοδευτική, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη με τα επιτυχημένα παραδείγματα».

«Η Πορτογαλία είναι ένα πετυχημένο παράδειγμα, η μόνη κυβέρνηση στην Ευρώπη που πάει καλά, που έχει αποδοχή και από τον κόσμο που είναι μια κυβέρνηση των Σοσιαλιστών με την Αριστερά. Προς τα εκεί πρέπει να πάμε. Βεβαίως αυτό απαιτεί τομές στην κουλτούρα συνεργασιών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά κυρίως τομές στη στρατηγική του Κινήματος Αλλαγής και γενικότερα της Κεντροαριστεράς», συμπλήρωσε.

Τέλος, αναφορικά με τις πρόσφατες τοποθετήσεις του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, κ. Δημήτρη Καμμένου, ανέφερε: «Ο κ. Καμμένος είναι ο αμφισβητίας στους ΑΝΕΛ. Όπως έχει και κάθε κόμμα».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κούλογλου είχε κάνει αντίστοιχη δήλωση και στο παρελθόν.