Θέση για την στάση της κυβέρνησης  μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, η οποία παρουσίασε τις καταγγελίες του πρωταγωνιστή του σκανδάλου Καρούζου, κ. Λιβανού, ότι δέχτηκε πιέσεις από κυβερνητικά στελέχη για μίζες, αλλά και για τους χαρακτηρισμούς της κυβέρνησης μέσω non paper απέναντι στον επιχειρηματία Ευάγγελο Μαρινάκη, πήρε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, στην εκπομπή «Εξαρχείων» με τον Ανδρέα Μαζαράκη, στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1.   

Μεταξύ άλλων ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε:

Δεν έχω κανένα λόγο να υπερασπίσω κανέναν Μαρινάκη όπως δεν έχω υπερασπιστεί ποτέ – θα έλεγα –οποιονδήποτε μεγάλο επιχειρηματία ο οποίος ταυτόχρονα ελέγχει και ποδοσφαιρικές ομάδες και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κλπ. Από εκεί και πέρα όμως υπάρχει ένα μείζων θέμα, πως είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός της χώρας να δικάζει και να καταδικάζει για κακουργήματα, για βαρύτατα εγκλήματα και να λέει -δια της ανακοινώσεως που φέρει την υπογραφή του - οποιονδήποτε «ναρκέμπορο».

Όταν λες αυτή τη λέξη, ναρκέμπορος, πρέπει να έχεις πίσω σου απόφαση δικαστική και μάλιστα τελεσίδικη η οποία να καταδικάζει αυτόν που τον ονομάζεις έτσι  ώστε να μπορείς να το επικαλεστείς. Το αν εκκρεμοδικεί οτιδήποτε και το που θα καταλήξει αυτή η υπόθεση το αποφασίζουν τρίτοι. Ευτυχώς… Δεν το αποφασίζει κάθε φορά η κυβέρνηση, ούτε προεξοφλεί και προαναγγέλλει την καταδίκη και μάλιστα βαριά. Αυτό δεν είναι δουλειά του πρωθυπουργού σε μια Δημοκρατία. Αυτά μπορεί να τα κάνει ο Ερντογάν, αλλά και αυτός τον βλέπω διστάζει να τα κάνει τόσο ανοικτά, να κατηγορήσει έναν οποιοδήποτε πολίτη, οποιονδήποτε ρόλο και να έχει, οποιαδήποτε αντιδικία και να έχει για τέτοια βαρύτατα εγκλήματα».

Ο κ. Λαφαζάνης, σημείωσε επίσης ότι χθες ο κ. Τζανακόπουλος επί της ουσίας έκανε τα πράγματα ακόμη χειρότερα όταν  «έδειξε» τον Αλέξη Τσίπρα, ως αυτόν που έχει την τελική ευθύνη για τις ανακοινώσεις του Μαξίμου, άρα ήταν και γνώστης του χαρακτηρισμού «ναρκέμπορος» απέναντι στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Αυτό είναι απαράδεκτο και δεν λέω ότι ο Τσίπρας ήταν αυτός που εκστόμισε αυτή τη βαρύτατη φράση, το λέει ο Τζανακόπουλος διότι ο Τζανακόπουλος με δήλωση του είπε ότι την τελική ευθύνη για τις ανακοινώσεις του Μαξίμου φέρει ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Τον «έδωσε» εν ψυχρώ τον Αλέξη Τσίπρα, είπε την αλήθεια δηλαδή. Είναι σε πλήρη γνώση του λέει αυτές οι ανακοινώσεις και αυτός τις υπογράφει και τις εγκρίνει. Δεν επιτρέπεται ένας πρωθυπουργός χώρας να διαπράττει αυτό το ανοσιούργημα, είναι κατάλυση θεσμών, κατάλυση πολιτεύματος διότι φανταστείτε τώρα είναι αυτός στον οποίο απευθύνονται οι βαρύτατοι χαρακτηρισμοί αύριο μπορεί να απευθύνονται στον  οποιοσδήποτε ο οποίο αντιδικεί με την πολιτική εξουσία.

Είναι η χειρότερη μορφή τυραννίας αυτή. Σταματάει η Δημοκρατία, δεν υπάρχουν δικαιώματα, δεν υπάρχουν ελευθερίας, το άτομο, πλέον, και ο πολίτης είναι εκτεθειμένο στο έλεος της πρόσκαιρης εξουσίας του οποιουδήποτε έχει τα ηνία της πρωθυπουργίας. Αυτό είναι αδιανόητο. Έχουμε παλέψει γι’ αυτά τα πράγματα, έχουμε παλέψει για δικαιώματα, για ελευθερίες, για να έχει ο καθένας τη δυνατότητα να υπερασπίσει τον εαυτό του, να μπορεί να υπερασπίσει την αξιοπρέπειά του, να έχει μια ελεύθερη, δίκαιη δίκη όπου να υπερασπίζεται τον εαυτό του και να μπορεί να απολογηθεί και να μιλήσει γι αυτά τα οποία κατηγορείται και τελικά οι δικαστές να αποφανθούν».