«Το Κίνημα Αλλαγής θα είναι το πρώτο σύγχρονο «ψηφιακό κόμμα». Έχει ήδη υλοποιηθεί ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα κάνει πράξη τη δέσμευση μας για λειτουργία από τη βάση προς την ηγεσία, από κάτω προς τα πάνω», ανέφερε σε συνέντευξή του στο Έθνος ο νέος γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Όπως αναφέρει, «σε πρώτη φάση θα λειτουργήσει με τα θεσμικά όργανα του κινήματος στην επαρχία, και στη συνέχεια στόχος είναι να εξαπλωθεί σε όλα μας τα μέλη».

«Να κάνουμε πράξη τη σύνθεση, την πολυσυλλεκτικότητα και την εσωτερική δημοκρατία«, σημειώνει ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, που δηλώνει πώς  «στόχος μας είναι να ξεφύγουμε από το τυπικό μοντέλο κόμματος που έχουμε συνηθίσει και αυτό ακριβώς συμφωνήθηκε ομόφωνα και από την Εκτελεστική Γραμματεία του Κινήματος Αλλαγής». 

«Είμαστε αποφασισμένοι να εντάξουμε στις δομές μας ανθρώπους από την κοινωνία, ανθρώπους που μπορεί να μην έχουν ξανασυμμετάσχει ποτέ σε κομματικούς σχηματισμούς, επιστήμονες, νέους, διακεκριμένους στο αντικείμενο τους, ανθρώπους που έχουν κάτι να πουν και όχι κάτι να πάρουν», σημειώνει στη συνέχεια και συμπληρώνει:

«Να δομήσουμε ένα Κίνημα ουσιαστικής Αλλαγής. Και αυτό ξεκινάει πρώτα από μέσα»