Σήμερα συνεδριάζει για πρώτη φορά η Εκτελεστική Γραμματεία του νέου φορέα και σύμφωνα με πληροφορίες στην εισήγησή του ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Μανώλης Χριστοδουλάκης αναμένεται να παρουσιάσει τον οδικό χάρτη και το χρονοδιάγραμμα για την οργανωτική συγκρότηση του Κινήματος Αλλαγής.

Στόχος είναι μέχρι το τέλος του μήνα να συγκροτηθούν οι ενδεκαμελείς γραμματείες των τομέων πολιτικής, με βάση την αναλογικότητα της κάθε κίνησης των κομμάτων και των κινήσεων που μετέχουν στο Κίνημα Αλλαγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο  Τομέας Οργανωτικού και Δικτύων θα λειτουργεί με ευθύνη του Γραμματέα της ΚΠΕ και στον οποίο θα συμμετέχουν οι Γραμματείς των Κομμάτων – Κινήσεων που συγκροτούν τον νέο φορέα καθώς και έμπειρα στελέχη της Εκτελεστικής Γραμματείας.

Να σημειωθεί ότι η Γραμματεία Οργανωτικού θα περιλαμβάνει υπεύθυνους των περιφερειακών ενοτήτων και  υπεύθυνους δήμων.

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου θα οριστούν με τον ίδιο τρόπο οι νομαρχιακές επιτροπές του κόμματος που θα είναι 11μελείς και 13μελής για τους μεγαλύτερους νομούς.

Επόμενο βήμα οι Τοπικές Οργανώσεις, που αναμένεται, μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαϊου, να συγκροτηθούν ανά "καλλικρατικό" δήμο,