Η αξιωματική αντιπολίτευση επανέρχεται στην υπόθεση με τι συμβαίνει γύρω από την υπόθεση των γαλλικών φρεγατών, κατηγορώντας ουσιαστικά την κυβέρνηση πως απέφυγε να απαντήσει στα ερωτήματα που είχαν τεθεί. 

Χαρακτηριστικά, η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας το απόγευμα της Τρίτης αναφέρει: «Λόγω της παροιμιώδους ανικανότητας της Κυβέρνησης, τις τελευταίες ημέρες εμφανίζουν πρόβλημα τα emails διαφόρων Υπουργείων, με συνέπεια να μην επικοινωνούν με τον έξω κόσμο. Καθώς πιθανολογούμε η βλάβη να έχει πλήξει και το Μαξίμου, επανεκδίδουμε την πρωινή ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας και τα ερωτήματα που απευθύναμε για τις γαλλικές φρεγάτες, καθώς έχουν περάσει 7 ολόκληρες ώρες και το μόνο που μάθαμε από τον κ. Τζανακόπουλου είναι ότι, είτε ο Πρωθυπουργός στη συνομιλία του με τον κ. Μακρόν, είτε ο κ. Κουβέλης που την γνωστοποίησε, κάπου χάθηκαν στην μετάφραση».

Συνεχίζοντας, η ΝΔ επαναλαμβάνει τα ερωτήματα που είχαν τεθεί: «Μόλις προ τεσσάρων ημερών η Κυβέρνηση, μέσω του νέου Αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Κουβέλη, ανακοίνωσε ότι, ύστερα από συνεννόηση των κ. Τσίπρα και Μακρόν, δύο γαλλικές φρεγάτες τύπου FREMΜ, όχι μόνον συμφωνήθηκε να αποκτηθούν από την Ελλάδα, αλλά και ότι “θα πλεύσουν το καλοκαίρι στο Αιγαίο”.  Με δήλωσή της η Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας κ. Φλοράνς Παρλί έκανε γνωστό ότι η χώρα της δεν προτίθεται να νοικιάσει καμία φρεγάτα στην Ελλάδα».

«Η κυβέρνηση που, ως φαίνεται, αντιμετωπίζει με παροιμιώδη ερασιτεχνισμό ακόμη και την άμυνα της χώρας, μπορεί επιτέλους να ενημερώσει υπεύθυνα τους πολίτες τι ακριβώς έχει συμφωνήσει -αν έχει συμφωνήσει κάτι- με τη Γαλλία;» κατέληγε η ανακοίνωση.