Ενδοκυβερνητικές αναταράξεις, σε κοινοβουλευτικό επίπεδο προκαλεί το νομοσχέδιο που επιτρέπει σε ομόφυλα ζευγάρια να γίνουν ανάδοχοι γονείς, καθώς δέκα βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ, ζητούν με επιστολή τους προς την αρμόδια αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, την απόσυρσή του. Σύμφωνα δε με πληροφορίες το κείμενο πρόκειται να σταλεί και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πρωτοβουλία ανήκει στο βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Ουρσουνιδη και μεταξύ υπογράφουν οι: Γιώργος Ουρσουζίδης, Μάρκος Μπόλαρης, Δημήτρης Βέττας, Ιωάννης Σηφάκης, Γεωργία Γεννιά, Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, Γιώργος Ντζιμάνης.

Οι βουλευτές μεταξύ άλλων υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν οι εγγυήσεις για την ορθή ανάπτυξη των μικρών παιδών, καθώς επίσης και ότι με τον τροπο αυτό ανοίγει ο δρόμος και για την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

Δεδομένων και των αντιδράσεων βουλευτών του κόμματος για το άλλο νομοσχέδιο σχετικά με την ΔΕΗ, το γεγονός έχει προκαλέσει ανησυχίες στην Κουμουνδούρου.

Για το λόγο αυτό κι αύριο Τρίτη θα συγκληθεί ο Τομέας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου με την συμμετοχή των διαφωνούντων βουλευτών και της ηγεσίας του Υπ. Εργασίας, προκειμένου να υπάρξει μια εφ'όλης της ύλης κουβέντα γύρω από τα επίμαχα ζητήματα.