Ο Σάββας Τσιτουρίδης - ναι, ο πρώην υπουργός που παραιτήθηκε λόγω του σκανδάλου των ομολόγων το 2007 και έκτοτε εξαφανίστηκε από την πολιτική σκηνή – αποφάσισε να βγει από τον πολιτικό λήθαργο για να χτυπήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Ο 64χρονος υπάλληλος της Κομισιόν, που καθόλου δεν έχει ενοχληθεί από καμία πράξη ή δήλωση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την τελευταία τριετία, «ενοχλήθηκε» σήμερα το πρωί από μια δήλωση του Κώστα Αχ. Καραμανλή, με την οποία στήριζε τις επιλογές και τις πολιτικές του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, όπως έγραψαν νωρίτερα τα parapolitika.gr, όταν ρωτήθηκε γιατί η Νέα Δημοκρατία υπόσχεται πράγματα στην οικονομία που δεν μπορεί να κάνει, ο κ. Καραμανλής υπεραμύνθηκε του προγραμματικού λόγου της ΝΔ και είπε μεταξύ άλλων ότι είναι η πρώτη φορά, ίσως, στην μεταπολίτευση που η Νέα Δημοκρατία λέει πολύ σοβαρά και πολύ λίγα πράγματα.

Λίγο αφότου ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ τελείωσε την πρωινή τηλεοπτική του εμφάνιση, ο κ. Τσιτουρίδης εξέδιδε ανακοίνωση (!) ζητώντας κάποιος «να προστατεύσει τον κ Κώστα Αχιλλέα Καραμανλή από το να προβαίνει σε αναφορές και εκτιμήσεις, που βρίσκονται σε προφανή αναντιστοιχία με την ιστορία του τόπου, της παράταξης και της ίδιας της οικογένειάς του».

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, μεσολάβησε «δάκτυλος» Ευάγγελου Αντώναρου, ο οποίος έχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον πρώην υπουργό και δεν χάνει φυσικά ευκαιρία για να χτυπήσει τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συνεργάτες του Κώστα Αχ. Καραμανλή, όπως μαθαίνουμε, αντιμετώπιζαν με χιούμορ την ανακοίνωση αυτή και σχολίαζαν ότι δημιουργεί εντύπωση που ένας απόμαχος πολιτικός, ο οποίος έχει τόσα χρόνια να κάνει επίσημη δήλωση και τον έχει ξεχάσει ο κόσμος, βρήκε ξαφνικά αφορμή να πει κάτι και μάλιστα με εμπάθεια, μήπως και κερδίσει μερικά λεπτά δημοσιότητας στα ΜΜΕ…

Θυμίζουμε πάντως ότι πέρυσι τέτοια εποχή ο Σάββας Τσιτουρίδης με τον πρώην υπουργό Νίκο Τσιαρτσιώνη δημιούργησαν νέο κόμμα, το Δίκτυο Ελλήνων Ριζοσπαστών, σε μια προσπάθεια να διεμβολίσουν τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Περιττό βέβαια να πούμε που κατέληξε αυτό το εγχείρημα, το οποίο κοντεύουν να το ξεχάσουν ακόμα και οι ίδιοι οι ιδρυτές του…