«Έχω ολοκληρώσει τον κύκλο μου. Επειδή βλέπω την αγωνία σου για την ανανέωση, μπορώ αν χρειαστεί και να σε διευκολύνω. Απελευθερωμένος θα δώσω την μάχη για την Παράταξη απ’ όποιο μετερίζι κρίνεις σκόπιμο ότι μπορώ να προσφέρω».

Αυτά μου είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί μου, το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης ο πρόεδρος της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, θέλοντας να με ενημερώσει για το περιεχόμενο της συνάντησης που είχε την Μεγάλη Τρίτη με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το Σάββατο στην έντυπη έκδοση των «Παραπολιτικών» φιλοξενήθηκε εκτενές ρεπορτάζ όπου μεταξύ των άλλων περιείχε και την επίμαχη στιχομυθία χωρίς ωστόσο να αποδίδεται ευθέως στον πολύπειρο νεοδημοκράτη πολιτικό. Όπως, δεν υπήρχε και η αντίδραση του κ. Μητσοτάκη στο άκουσμα της συγκεκριμένης πρότασης. «Βαγγέλη, σε τιμά αυτό που μου λες…» φέρεται να απάντησε ο πρόεδρος της Ν.Δ., χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποδέχονταν κι’ όλας το γεγονός ότι ο προκάτοχός του στην ηγεσία του κόμματος, τον απελευθέρωνε να δράσει κατά βούληση στην περίπτωση που επιθυμούσε ν’ αφήσει εκτός ψηφοδελτίων τους βαρόνους της μεγάλης Φιλελεύθερης Παράταξης.

Όπως ήταν αναμενόμενο η αποκάλυψη του σχετικού διαλόγου, προκάλεσε αναταράξεις (και ανησυχία) στο γαλάζιο στρατόπεδο, με τους πιο υποψιασμένους να κάνουν λόγο για «σχέδιο καρατομήσεων» από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ωστόσο, το ρεπορτάζ των «Παραπολιτικών» κατέγραφε μόνο τα πραγματικά περιστατικά, τα οποία έσπευσα να επιβεβαιώσω και από την πλευρά της Πειραιώς.

Το Σάββατο το πρωί –και ενώ αργά το βράδυ της Παρασκευής άρχισαν να γράφονται διάφορα σε κάτι περιθωριακά sites- είχα νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρώην πρόεδρο της Ν.Δ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος είχε πλέον διαβάσει το αναλυτικό ρεπορτάζ, που υπέγραφε η καλή συνάδελφος Χριστίνα Κοραή. Τα «Παραπολιτικά» αποκάλυψαν ένα σημαντικό γεγονός, που όπως αποδεικνύεται αποτέλεσε την αφορμή για να εγκαινιαστεί ένας διάλογος που αφορά την ανανέωση της Ν.Δ.

Το ερέθισμα δόθηκε από τον κ. Μεϊμαράκη, κατά την διάρκεια του γεύματος που είχε με τον κ. Μητσοτάκη. Και αυτό αποτελεί μια πραγματικότητα. Τα υπόλοιπα είναι για να γίνεται κουβέντα μεταξύ κομματικών παραγόντων. Πάντως δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι δεν ήταν καθόλου τυχαία η επιλογή του timing της διαρροής από την πλευρά του πρώην προέδρου της Ν.Δ. Απεναντίας, πιστεύουν ότι υποκρύπτει συγκεκριμένη στόχευση.