Η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου προς τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για την Εθνική Ασφαλιστική ήταν αρκετή για να ανεβάσει τους τόνους στη Βουλή με τους δυο τους τελικά να "συγκρούονται" για τις πλατείες και τα συνθήματα κατά της Βουλής.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος διαμαρτυρήθηκε έντονα για το ότι επί οκτώ μήνες ο κ. Τσακαλώτος αρνείτο να απαντήσει στην ερώτησή του υποστηρίζοντας ότι απαξίωση του Κοινοβουλίου δεν είναι μόνο τα συνθήματα του κ. Φωκά αλλά και η συμπεριφορά του κ. Τσακαλώτου.

"Ο κ. Τσακαλώτος ήταν στο Σύνταγμα. Αν δεν το σιγοτραγουδούσε ο Τσακαλώτος το σύνθημα "να καεί να καεί η Βουλή" το σιγοτραγουδούσε η πλειοψηφία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξέρω πως να αντιδράσω. Τι να πω στον κ. Τσακαλώτο μετά από έξι μήνες για την απαξίωση αυτή;" είπε ο κ. Κωνσταντινόπουλος. Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης χαρακτήρισε ως "καταστροφικό" αυτό που έκανε ο κ. Τσακαλώτος στην πλατεία των Αγανακτισμένων και αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Πριν να αποχωρήσει μάλιστα υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στα χρόνια της αντιπολίτευσης παρότρυνε τους πολίτες να μην πληρώνουν φόρους μέχρι να πέσει η κυβέρνηση και έκανε την εξής παρομοίωση: "Είναι σαν να λέει ο Εσκομπάρ να μπουν φυλακή οι διακινητές ναρκωτικών".

Η αναφορά του κ. Κωνσταντινόπουλου προκάλεσε την απάντηση του κ. Τσακαλώτου , ο οποίος χαρακτήρισε συκοφαντική τη μομφή πως η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ φώναζε το σύνθημα να καεί η Βουλή: "Είμαι πολύ περήφανος που η δική μας νεολαία όταν στην πάνω πλατεία ήταν φασιστικά στοιχεία, προσπάθησαν μέσα από δύσκολες συνθήκες και με ιρλανδέζικες , πορτογαλέζικες και ισπανικές σημαίες να γίνει η διαδήλωση από ένα εθνικό πράγμα, δηλαδή Ελλάδα εναντίον Γερμανίας, ένα διεθνιστικό πράγμα που έβαζε τα θέματα της Ευρωζώνης στην ουσία τους. Το έχω ακούσει πολλές φορές για τα παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ ότι φώναζαν το σύνθημα. Είναι ψέμα και το ξέρουν αυτοί που το λένε. Να μάθουν αυτοί τι ήταν οι πλατείες. Ήταν ένα κίνημα κατά των ανισοτήτων. Ποτέ μα ποτέ δικά μας παιδιά δεν φώναξαν αυτό το σύνθημα" είπε ο κ. Τσακαλώτος.