Σε ένα tweet περιορίστηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, το οποίο μάλιστα επιδέχεται και πολλαπλών ερμηνειών, μετά την «πειρατική» πτήση των Τούρκων στη Ρω, δείχνοντας έτσι ότι το Μαξίμου επιβάλει νέο σιωπητήριο στον υπουργό. Την ίδια ώρα το Μαξίμου νιώθει την ανάγκη όχι μόνο να παρέμβει, αλλά και να υποβαθμίσει το γεγονός της πτήσης του ελικοπτέρου της τουρκικής ακτοφυλακής, κάνοντας λόγο για μια πτήση στην οποία δεν έχει σημειωθεί παράβαση.  

Είναι προφανές ότι το Μαξίμου θέλει να στείλει το δικό του μήνυμα στον Πάνο Καμμένο ρίχνοντας τα δικά του «τροχιοδεικτικά πυρά» στον υπουργό Εθνικής Άμυνας προκειμένου να αλλάξει… πορεία στο θέμα των ελληνοτουρκικών, ώστε να αποφευχθεί νέα επικοινωνιακή γκάφα, που θα οδηγούσε σε νέα όξυνση του κλίματος.  

Το Μαξίμου για άλλη μια φορά διαπιστώνει πόσο επικίνδυνο είναι να έχει έναν υπουργό Άμυνας με τον οποίο διαφωνεί και δη όταν αυτός ο υπουργός είναι ο Πάνος Καμμένος, ασυγκράτητος και υπερτροφικός στον λόγο του, όπως διαπίστωσε και η ίδια η κυβέρνηση μέσω του Φώτη Κουβέλη.

Είναι χαρακτηριστικό δε ότι μέχρι χθες ο Πάνος Καμμένος είχε επιδοθεί σε ένα ρεσιτάλ προκλητικών δηλώσεων κατά της Τουρκίας και κατά του ίδιου του Ταγίπ Ερντογάν, με αποτέλεσμα το Μαξίμου να βρεθεί και πάλι στη δύσκολη θέση να βγάλει από το πλάνο τον υπουργό του και να αναλάβει την επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος, επιβάλλοντας σιωπητήριο για άλλη μια φορά στον Καμμένο.