Έκτακτο επισκεπτήριο στους γονείς των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη επέτρεψαν οι τουρκικές αρχές, λόγω Πάσχα.

Οι οικογένειες επισκέφθηκαν και τη Δευτέρα του Πάσχα (9/4) εκτάκτως τα παιδιά τους στις φυλακές της Αδριανούπολης, με ειδική άδεια, λόγω των εορτών του Πάσχα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ. Υπενθυμίζεται ότι οι γονείς είχαν επισκεφθεί τα παιδιά τους και την Μεγάλη Παρασκευή και μάλιστα χωρίς το διαχωριστικό τζάμι.

Παράλληλα, τη Δευτέρα επικοινώνησε με τους γονείς του Αγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Τους ευχήθηκε καλό Πάσχα και γρήγορη επιστροφή των παιδιών τους στα καθήκοντα τους. Από την πλευρά τους οι γονείς εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την συμπαράστασή του.

Ανήμερα του Πάσχα είχε επισκεφθεί τους δύο στρατιωτικούς και ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος, μετά από παράκληση του Οικουμενικού Θρόνου.

Ο μητροπολίτης συνομίλησε με τον ανθυπολοχαγό Αγγελο Μητρετώδη και τον λοχία Δημήτρη Κούκλατζη και εξέφρασε τη χαρά του για το ακμαίο ηθικό που διατηρούν.

«Πήγα να δώσω κουράγιο, αλλά με τη στάση τους αναπτέρωσαν το δικό μου ηθικό», είπε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Αδριανουπόλεως και πρόσθεσε ότι «τα παιδιά κάνουν υπομονή, καθώς καταλαβαίνουν πως το θέμα έχει πολιτικές προεκτάσεις, αφού αυτά τα περιστατικά στα σύνορα είναι συνήθη».

Οπως είπε, οι δύο στρατιωτικοί νιώθουν το αγκάλιασμα και ήδη σκέφτονται την ευθύνη που έχουν για το πώς διαχειριστούν αυτή την αγάπη, μόλις επιστρέψουν στη χώρα. 

Μητρετώδης και Κούκλατζης είπαν στον μητροπολίτη πως χαίρουν καλής αντιμετώπισης στη φυλακή, έχουν πρόσβαση σε βιβλία και άλλες δραστηριότητες.

Ο μητροπολίτης Αδριανουπόλεως δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη συγκρότηση και την καλλιέργεια των δύο νεαρών και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η περιπέτεια θα λήξει σύντομα και να μην χρειαστεί να ξαναπάει στις φυλακές.